Leijonien suomalaisvahti Joonas Korpisalo jatkaa väkeviä otteitaan NHL:ssä. Columbus Blue Jacketsin torjuja sai lähimenneisyydessä osakseen epäilyjä niskaansa, mutta nyt pelaaja on todistanut sen, ettei Columbuksen tekeminen jää ainakaan hänestä kiinni.

Suomea esimerkiksi vuoden 2017 Kölnin ja Pariisin MM-kisoissa edustanut Korpisalo oli Los Angeles Kings -pelissä taas iskussa hänen venyessä kiekon eteen 23 kertaa. 25-vuotiaan porilaisen torjuntaprosentti näytti 3-2-jatkoaikavoittoon päättyneen kamppailun jälkeen vakuuttavia lukemia 92,0.

– Minulla on varma tunne jäällä. Mitä enemmän pelaan, sitä varmemman olon saan.

– Minulla on varma tunne jäällä. Mitä enemmän pelaan, sitä varmemman olon saan. Yritän vain olla oma itseni, pitää hauskaa ja nauttia pelistä. Olemme pelanneet myös joukkueena hyvin, joten pelaaminen on nyt hauskaa, Korpisalo hehkutti NHL.comin suomenkielisellä sivustolla.

Voitto oli suomalaiselle kolmas peräkkäin. Kausi on ollut torjujalta vahva, sillä Korpisalo on pysäytellyt pikkumustia tällä kaudella 90,8 prosentin tarkkuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on 2,64.

– Joonas näyttää todella itsevarmalta eikä tee ylimääräisiä liikkeitä. Hän on mahdollistanut meille paljon hyvillä otteillaan, iloitsi Blue Jacketsissa päävalmentajan roolissa oleva John Tortorella puolestaan kehui.

– Joonas näyttää todella itsevarmalta eikä tee ylimääräisiä liikkeitä.

Columbus keikkuu itäisessä konferenssissa vasta 13:nnella sijalla, mutta vain muutaman pinnan päässä jatkopaikoista.