Kärpät lähtee torstain Liiga-kierroksella poikkeuksellisen nuorella maalivahtiduolla.

Joukkueen kokoonpanossa nähdään kaksi 17-vuotiasta nuorukaista, kun sarjakärki kohtaa Liigan kärkipelissä kolmantena olevan JYPin. Kärppien aloittavaksi maalivahdiksi on nimetty Joel Blomqvist.

Torjuja ei ole vielä urallaan koskaan aloittanut Liiga-peliä. Aivan ummikko hän ei kuitenkaan ole: Blomqvistilla on vyöllä yhteensä reilut neljä minuuttia Liiga-kiekosta. Nuorukainen pääsi hetkeksi torjumaan kiekkoja joulukuun alun HIFK-pelissä. Silloin vyölle tarttui kolme torjuntaa sekä yksi päästetty maali.

Jos Blomqvistin kokemus Liigasta on vielä hatara, on torstain kakkosvahdilla vielä vähemmän kokemusta aikuisten peleistä. 17-vuotias Leevi Meriläinen on torjunut alkukaudesta sekä B-junnujen että A-junnujen maalilla. Hyppy Liiga-ympyröihin on uusi kokemus.

Nuorukaisten ison roolin takana on Kärppien hieman epäonninen maalivahtitilanne. Justus Annnunen on Nuorten Leijonien matkassa MM-kisoissa. Slovakkivahti Patrik Rybarilla on ilmeisesti jotain vammoja – Kärpät ei ole tiedottanut tästä vielä tarkemmin.

Liigassa väännetään torstaina täysi seitsemän ottelun kierros. Pelit alkavat joulupyhien kunniaksi jo kello 17.00.