Nuorilla Leijonilla on luvassa kova tasonmittaus heti MM-kisojen ensimmäisessä ottelussa, kun vastaan luistelee Ruotsi. Rakkaan länsinaapurin joukkueesta löytyy tänäkin vuonna iso nippu kovia nimiä, ja valitsimme niistä mielenkiintoisimmat tähän artikkeliin.

Philip Broberg

18-vuotias puolustaja Philip Broberg valittiin viime kesänä NHL:ään Edmonton Oilersin toimesta. Hän meni koko tilaisuuden kahdeksantena pelaajana, ja hänestä odotetaan isoa nimeä Edmontonin tulevaisuuden pakistoon.

Broberg on sulavasti liikkuva puolustaja, jonka pitelemisessä on täysi työ Nuorille Leijonille. Nuori ruotsalainen nostaa mielellään peliä itse, mutta juonikkaat avaussyötöt kuuluvat niin ikään hänen työkalupakkiinsa.

Rasmus Sandin

Rasmus Sandin on toinen kärkinimi Ruotsin timanttisessa puolustuksessa. Sandin on pelannut kaksi viime kautta Toronto Maple Leafsin farmissa AHL:ssä ja takonut kovaa tulosta. Tällä kaudella Sandin on nakuttanut 19 ottelussa tehot 2+10=12.

Sandin oli Ruotsin joukkueen mukana myös edellisissä nuorten kisoissa. Tuolloin hän merkkautti viiteen otteluun tehot 2+2=4.

David Gustafsson

David Gustafssonin saaminen Ruotsin nuorten joukkueeseen oli todellinen lottovoitto. Alkukauden hyökkääjälupaus on pelannut NHL:ää Winnipeg Jetsissä. Tehoja työteliäs kahdensuunnan pelaaja ei ole juurikaan tililleen kerryttänyt, kun 22 ottelussa on syntynyt vain maali.

Gustafsson on alunperin Winnipeg Jetsin kakkoskierroksen varaus kesältä 2018. Hän voi olla vaikea pideltävä jopa Suomen puolustukselle, joka on tottunut pelaamaan miehiä vastaan.

Halutessasi voit tutustua nuorten MM-kisojen lohkoihin, otteluohjelmaan, uutisiin ja muuhun kiinnostavaan sisältöön täältä.

Lue myös: Ruotsille kova takaisku Suomi-otteluun! Hyökkääjä mystisesti sivussa kokoonpanosta