Nuorilla Leijonilla on tänään mahdollisuus kasvojenpesuun. Nuorten maailmanmestaruuskisojen toisessa ottelussa Suomi kohtaa Slovakian. Kiekko tippuu jäähän Tshekissä kello 16.00.

Slovakia on paperilla selvästi Suomea heikonpi joukkue. Tasoero on nuorten kisoissa huomattavasti suurempi kuin vaikkapa miesten MM-kisoissa. Nostamme tässä artikkelissa kuitenkin esiin ne pelaajat, jotka erottuvat Slovakian joukkueesta edukseen.

Samuel Hlavaj, maalivahti

18-vuotias maalivahti Samuel Hlavaj on lähtenyt hakemaan kiekko-oppia Kanadan juniorisarja QMJHL:stä. Hänellä on erinomaiset tilastot junnuliigassa, jossa puolustuspeli harvoin kiinnostaa pelaajia samoissa määrin kuin hyökkääminen. Hänen torjuntaprosenttinsa on 92,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,14. Hän pelasi jo Slovakian avausottelussa Kazakstania vastaan, joten hän saattaa olla huilivuorossa Suomea vastaan. Hän on kuitenkin selvä ykkösvahti, ja Slovakia varmasti tarvitsee hänen torjuntojaan, mikäli maa aikoo taistella voitosta Suomea vastaan.

Samuel Knazko, puolustaja

Samuel Knazko on yksi useista slovakialaisista, jotka ovat lähteneet kehittymään Suomeen. 17-vuotias puolustaja on pelannut tällä kaudella TPS:n A-nuorissa ja iskenyt 32 otteluun tehot 6+16=22. Hän merkkautti myös yhden syöttöpisteen Slovakian ensimmäisessä MM-ottelussa.

Oliver Okuliar, hyökkääjä

Oliver Okuliar siirtyi täksi kaudeksi WHL:ään ja on onnistunut uudessa seurassaan erinomaisesti. Slovakkihyökkääjä on iskenyt 32 ottelussa tehot 23+19=42. Hän pääsi maalin makuun myös Kazakstania vastaan ja taituroi joukkueensa avausmaalin ylivoimalla.