Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue avasi voittotilinsä lauantai-iltana MM-jäillä, kun ryhmä murjoi Slovakiaa peräti 8-1.

Ottelu repesi kunnolla toisessa erässä: Nuoret Leijonat paukutti toisella 20-minuuttisella peräti viisi maalia ja marssi omille teilleen.

Joukkueen pirteintä peliä ottelussa esitteli R-R-R-ketju. Sampo Ranta (0+2, Aatu Räty (1+1) ja Aku Räty (2+0) olivat alati vaarallisia vastustajan päädyssä. Pirteästi pelannut kolmikko keräsi ansaitusti kehuja myös sosiaalisessa mediassa.

Muut Suomen maalit menivät Patrik Puistolan, Joonas Odenin, Mikko Kokkosen, Eemil Erholtzin ja Ville Petmanin nimiin. Myös maalivahti Justus Annunen oli maalillaan vakuuttava – nuori huipputorjuja piti joukkuettaan pystyssä erityisesti toisen erän alun vaikeilla hetkillä.

Voitto teki hyvää Nuorille Leijonille. Joukkue jatkaa pelejään seuraavaksi jo sunnuntaina, kun se kohtaa Kazakstanin kello 16.00 alkavassa pelissä.