Columbus Blue Jackets, sen suomalainen maalivahti Joonas Korpisalo ja kumppanit joutuivat pettymään taalajäillä maanantaiyönä, kun Chicago Blackhawks oli parempi voittolaukauskisassa lukemin 3-2. Columbus johti ottelua kahdella maalilla pitkälle kolmanteen erään.

– Hän on ollut kuin kivi maalillamme. Toivottavasti kyseessä ei ole mitään vakavaa.

Korpisalo napsi 28 kutia 30 laukauksesta ja hänen torjuntaprosenttinsa kirjattiin tilastoihin lukemin 93,3. Illassa oli myös varjopuoli, sillä vahti loukkaantui pelin lopussa voittolaukauskisassa. Suomalainen tautettiin jäältä pois Jonathan Toewsin suorituksen jälkeen. Korpisalon kunnosta ei ollut tietoa heti koitoksen tauottua.

– Hän on ollut kuin kivi maalillamme. Toivottavasti kyseessä ei ole mitään vakavaa. Olisimme halunneet ottaa tästä voiton hänelle, hän pelasi jälleen erinomaisesti, joukkueen kippari Nick Foligno sanoi NHL:n kotisivuilla.

Luotsin vati nurin

Columbuksen tulisieluinen luotsi John Tortorella ei ollut yhtä ”suvaitsevalla” linjalla kuin Foligno. Peli sisälsi kaikenlaista draamaa, sillä esimerkiksi jatkoajan lopussa Blue Jackets sai kiekon maaliin, mutta summeri kerkesi pärähtää juuri ennen tätä.

Kuten oheisesta videosta näkee, meni pikkumusta häkkiin ennen summerin pärähdystä. Tilanne alkaa noin kohdasta 4.25. Siinä mielessä Tortorella pelin jälkeinen pauhaaminen oli kyllä ymmärrettävää.

– Me hävisimme ja menetimme Korpisalon ketjureaktion takia. Jos lopun asiat olisi menneet oikein, emme olisi menettäneet maalivahtiammme emmekä hävinneet, Tortorella pauhasi Blue Jacketsin kotisivuilla.

– Tuomarit eivät tee sitä vi*un työtään, ja nyt kävi näin – hävisimme ja menetimme Korpisalon.

– Kellon asettamisen sijaan tuomarit kertoivat meidän kapteenillemme, että ”emme aio tehdä sitä”. NHL:n Torontossa oleva tilannehuone ei puutu asiaan. Tuomarit eivät tee sitä vi*un työtään, ja nyt kävi näin – hävisimme ja menetimme Korpisalon, tulisieluinen luotsi sadatteli.

Tortorellan mukaan tekniikka ja asioiden hoitaminen sekä virkamiesten, NHL:n ja Toronton tilannehuoneen itsepäisyys ku*ettivat Columbusta, kun peli eteni kieltämättä virheellisesti voittolaukauskisaan.

– Se on naurettavaa, luotsi kuittasi.

Korpisalo on ollut NHL:n kauden ensimmäisen puoliskon yksi parhaista suomalaisista. Pikkumustat ovat tarttuneet hyppysiin komeasti 91,3 prosentin varmuudella.