Aleksander Barkov on ollut kuluvalla NHL-kaudella liekeissä. Erinomaiset otteet saivat jatkoa viime yönä Montreal Canadiensia vastaan, kun Florida Panthersin kapteeni nakutti tehot 2+1=3 maalirikkaassa 6-5-voitossa.

Kovassa tikissä on ollut myös kärkipelaajiin kuuluva Jonathan Huberdeau ja hän on pistänyt vieläkin paremmaksi kuin Barkov. Pelaaja on iskenyt kuudessa viimeisessä pelissä järjettömät tehot 5+11=16 ja lisäksi hyökkääjä on takonut peräti kolmessa ottelussa näistä kuudesta vähintään neljä pinnaa.

Kanadalainen takoi viime yönä Montreal Canadiensia vastaan tiskiin häikäisevän saldon 2+2=4 (+5). Joukkue nosti pistesaldokseen 45 ja pelaaja 53 – 16+37.

Historiaa

Kun NHL:n pistepörssissä jo kuudentena keikkuva Huberdeau puhkaisi 50 pinnan rajan jo 38. pelissä, teki hän historiallisen tempun seuran mittapuulla. Pelaaja on vasta toinen kautta seurahistorian, joka on yltänyt mainittuun 50 pisteeseen maksimissaan vain 38 ottelun aikana.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Jonathan Huberdeau is the second player in @FlaPanthers history to reach the 50-point mark in 38 games or less. #NHLStats

Kyseisen rajan on nopeammin puhkaissut vain Pavel Bure millenniumin vaihtumisen aikaan kaudella 1999-2000. Hänellä 50 pisteen kasaan saaminen otti vaivaiset 34 koitosta. Olli Jokinen on tilastonelonen rikottuaan rajan aikoinaan sesongilla 2006-07 48 ottelussa.

Kehuja

– Huberdeau oli erityinen tänään. Hän pelasi hienosti usealla eri tavalla ja hän oli kiekossa paljon mailallaan, Panthersin päävalmentaja Joel Quenneville hehkutti seuran kotisivuilla timanttiaan.

Ennen maanantaiyötä 49 pinnaa takoneen pelaajan käy kiittäminen historiallisesta tempusta myös Barkovia. Hän oli järjestämässä Huberdeaun kanssa kolmea maalia tämän neljästä joko maalarina tai syöttäjänä.

Huberdeau muistanee ottelun tilastofaktojen lisäksi toisestakin syystä. Pelaajan sisko Josiane lauloi ennen ottelua Yhdysvaltojen ja Kanadan kansallishymnit.

– Hän oli upea. Hän laulaa kerran vuodessa, mutta näyttää siltä, ​​että hän laulaisi paljon. Tämä oli todella erikoinen ilta.

LUE MYÖS:

Herranjestas mikä ottelu! Aleksander Barkov nakutti kovat tehot ja iski upean soolomaalin NHL:ssä

Huippuvire jatkuu! Sami Vatanen vietti tehokasta NHL-iltaa – takonut joulukuussa kovat tehot

Mitä draamaa! NHL:n kuuma suomalaisvahti Joonas Korpisalo loukkaantui kyseenalaisen tuomion jälkeen – luotsi täysin hiilenä: ”Tuomarit eivät tee sitä vi*un työtään”

Kylmät väreet! Suomalaislegenda sai seisovan vastaanoton vanhassa NHL-kotihallissaan