Columbus Blue Jackets tiedotti kotisivuillaan, että NHL:n alkukaudella loistavasti torjunut suomalaisvahti Joonas Korpisalo on valittu vuoden 2020 tähdistöotteluun. Se pelataan St. Louisissa 25. tammikuuta.

Maalivahti ei kuitenkaan pääse osallistumaan tapahtumaan loukkaantumisen takia. GM Jarmo Kekäläisen johtaman joukkueen maalilla 32 ottelua upein prosentein 91,3 torjunut Korpisalo loukkaantui äskettäin, päättyvän vuoden lopulla Chicago Blackhawks -pelissä.

Columbus-luotsi John Tortorellalla oli kerrottavanaan suomalaisesta huonoja uutisia seuran kotisivuilla.

– Kyseessä on polvivamma. Korpisalo on sivussa viikkoja. Tämä satuttaa joukkuetta.

Isku on kova pudotuspelipaikoista vääntävälle Blue Jacketsille.

– Hän on vastannut kriitikoille kovalla kädellä. Me olemme aina uskoneet häneen, kippari Nick Foligno latasi.

Columbuksen tulisieluinen Tortorella syytti Korpisalon loukkaantumisesta tuomareita ja muita virkamiehiä. Blue Jackets sai pelin lopussa kiekon maaliin, mutta osuma hylättiin ajan mukamas loputtua. Peli meni lopulta voittolaukauskisaan, jossa suomalainen siis hajosi.

Esimerkiksi tältä videolta näet noin kohdasta 4.25 alkaen, että jatkoaikamaalin hylkääminen meni tuomareilta täysin vihkoon.

Jos oli Korpisalon kohtalo ikävä, niin samaa voi todeta Blue Jacketsin farmijoukkue Cleveland Monstersin maalilla torjuneen Veini Vehviläisenkin tilanteessa. Vaikka hän on ollut parempi kuin Matis Kivlenieks, sai latvialainen yllättäen kutsun NHL:ään.

Nuorten maailmanmestari Vehviläinen ei voi muuta kuin odottaa taalajäiden debyyttiä. Nyt joku saattoi kuvitella sen olevan lähempänä kuin koskaan.

Vakuuttava Korpisalo

Korpisalo on torjunut tällä kaudella 32 pelissä ja latvialainen kakkosmaalivahti Elvis Merzlikins kymmenessä pelissä tilastoin 88,9 ja 3,41.

– En ole pystynyt ottamaan Korpisaloa aiemmin pois maalilta, vaikka olen halunnut antaa Elvikselle mahdollisuuden. Olemme halunneet nähdä, mikä hän on miehiään, mutta Korpisalo ei ole antanut sitä mahdollisuutta, Tortorella perusteli peluutustaan.

Tämän jutun tapahtumissa ei kyllä monikaan asia mennyt ihan putkeen näin suomalaislasien läpi katsottuna.

LUE UUDENVUODENAATON NHL-JUTUISTA MYÖS:

Verkot tötterölle! Jesperi Kotkaniemeltä hulppea paluu NHL-kaukaloon – ”Ei olisi reilua sanoa heti, että…”