Tapparan takalinjoilta tuttu Hugo Has jättää Suomen kiekkokaukalot ainakin toistaiseksi taakseen.

Liiga-seura tiedottaa lainanneensa nuoren lupauksen Kanadan juniorisarja OHL:ään. Has kiekkoilee loppukauden North Bay Battalionin joukkueessa.

18-vuotias Has on ehtinyt pelata syksyn aikana uransa ensimmäiset pelit Liigassa – alle ehti tulla yhteensä viisi ottelua Tapparan matkassa tehoin 1+1. Sen ohella hän sai pelejä alle sekä Tapparan nuorissa että Mestis-seura KOOVEEssa.

– Tappara on ollut minulle loistava paikka kehittyä pelaajana, mutta NHL:ssä pelaaminen on suuri tavoitteeni ja pienessä kaukalossa pelaamaan pääseminen on tärkeää. Olen hyvin kiitollinen kaikille Tapparan organisaatiossa tästä mahdollisuudesta, Hugo sanoo seuran tiedotteessa.

Has on Washington Capitalsin varaus menneeltä kesältä. Pakki oli vahvasti esillä myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa: tshekkipakki oli joukkueensa parhaimmistoa, hän iski kotikisoissa viiteen peliin tehot 1+2.

– Haluan kiittää myös KooVeen organisaatiota, valmentajia ja koko joukkuetta. Mestiksessä pelaaminen on ollut iso asia minulle tällä kaudella. Toivotan Tapparalle ja KooVeelle menestystä playoffeihin!