Kun Anttoni Honka joukkuekavereineen päätti jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisarupeaman loppiaisaattona, päättyi samalla yksi mielenkiintoinen aikakausi suomalaisessa kiekossa. Hongan veljeksiä ei enää nähdä nuorten maajoukkueissa.

Perheen saldo näissä on vailla vertaansa. Veljeksistä Anttoni voitti alle 20-vuotiaiden ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden, viisi vuotta vanhemmalla Julius-veljellä palkintokaapista puolestaan löytyy alle 20-vuotiaiden mestaruus ja alle 18-vuotiaiden pronssi.

Veljessarjaan kuuluvat myös vähemmän tunnetut Aleksi ja Valtteri Honka.

– Siihen päättyi #Honkahockeyfamily-poikien juniorimaajoukkuepelit. Kuudet kisat (U18 ja U20). Kolme kultaa, yksi pronssi ja kaksi neljättä sijaa. Ylpeä olo. Anttonin sanoin: ”Jotain on tehty oikein”. Pienet siivut sille. Cheers, isä Matti Honka kirjoitti Twitter-tililleen täysin ansaitusti ylpeänä.

Matti Honka

@Honka2Matti
Siihen päättyi #Honkahockeyfamily poikien juniorimaajoukkuepelit. Kuudet kisat (U18 ja U20). Kolme kultaa, yksi pronssi ja kaksi neljättä sijaa. Ylpeä olo. Anttonin sanoin: "Jotain on tehty oikein". Pienet siivut sille. Cheers 👌👍 #u20fi #leijonat #diskos #jypliiga

Päivitys keräsi lukuisia onnitteluita.

– Jotain on todellakin tehty oikein. Ylpeä saat olla pojistasi, entinen maalivahti ja nykyinen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo kehui.

– Toivottavasti nähdään aikuisten kisoissakin. Hyvin tehty. Onnea, eräs kirjoitti.

– Aivan käsittämättömän kova saldo, yksi toinen twiittasi.

Nelikosta kahden kullan Anttoni, 19, sekä kullan ja pronssin Julius, 24 pelaavat JYPissä Liigaa puolustajina. Myös Aleksi, 26, on pakki ja hän edustaa Suomi-sarjan Kiekko-Espoota. Hyökkääjä Valtteri, 28, puolestaan ei ole pelannut pariin vuoteen missään. Kausi 2015-16 meni jyväskyläläisessä Suomi-sarjajoukkue D-Kiekossa.