NY Rangersin viime juhannuksen kakkosvaraus Kaapo Kakolla on ollut viime aikoina vaikeaa NHL:ssä oikeastaan lukuun ottamatta taannoista Calgary Flames -ottelua. Siinä kakkosvaraus nakutti tehot 1+1=2, mutta muuten peli toisen perään on mennyt kiikareilla.

Viime yön New Jersey Devils -mittelö toi taas lunta tupaan suomalaisen jäädessä pisteittä. Peliaikaa 6-3-voitossa vajaan vartin saanut hyökkääjä jäi tehotilastossakin asteen pakkaselle.

Suomalainen johtaa Rangersin tehotilastoa – siis jos sen kääntää ylösalaisin. Kakon lukema -17 on ikävä kyllä ylivoimaisesti surkein koko joukkueessa. Toiseksi viimeiseksi ”yltää” lukemalla -9. Tuo on Brendan Smithillä.

Kakolla on kärkeen eroa hälyttävät 38 pinnaa. Artemi Panarin ykkösenä lukemalla +21.

Ruotsalaisen rinnalle

Rangersin ja Devilsin välisen koitoksen ylivoimainen ykkösnimi oli Tony DeAngelo pistein 3+2=5. 24-vuotias on NY Rangersissa ensimmäinen hattutempun tehnyt puolustaja liki 38 vuoteen. Edellisen kerran yhdessä ottelussa kolme kassia kiskoi legenda, kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Reijo Ruotsalainen maaliskuussa 1982.

Tampa Bay Lightningin kesän 2014 ykköskierroksen 19. varaus DeAngelo nousi jakamaan joukkueessa lisäksi pakkien ottelukohtaista piste-ennätystä. Yhdysvaltalaispelaaja latoi kaikki pinnansa kahden ensimmäisen erän aikana, 30 minuutissa. Ennen perjantaiyötä DeAngelon ottelukohtainen pisterekordi oli kaksi pinnaa.

Sportsnet Stats

@SNstats
Tony DeAngelo is the first #NYRangers defenceman to record a Hat Trick since Reijo Ruotsalainen on March 17, 1982

He also ties the franchise record with 5 points in a game by a defenceman

– Kolme pinnaa ensimmäisessä ja kaksi toisessa erässä… Se on aika siistiä. Mutta myös voiton saaminen oli hienoa. Maalit olivat meille tärkeitä, pelaaja iloitsi NHL:n verkkosivuilla.

DeAngelo on latonut tällä kaudella tehot 11+25=36 (+7). Tuo määrä on jo nyt hänen henkilökohtainen piste-ennätys. Puolustaja on neljäntenä Rangersin sisäisessä tehotilastossa.

– Hänellä on ollut erityinen kausi monin tavoin. Hänen taitonsa ovat ainutlaatuisia, mutta peliäly on vielä toistaiseksi ollut piilossa, Rangers-luotsi David Quinn hehkutti.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Vau! Pekka Rinteen NHL-unelmamaali ällistyttää ympäri maailmaa – ”Maagista, en ole koskaan nähnyt vastaavaa!”

Vau! Leijonien maailmanmestarin ikimuistoinen ilta: NHL-uran toisessa ottelussa pistetili auki

Vasta toinen suomalainen NHL:ssä! Pekka Rinne nousi maalillaan harvinaiseen kastiin – ”Tuntuihan se aika uskomattomalta – mitä sitä valehtelemaan”

Huikea temppu! Ykköspalkittu Pekka Rinne iski kiekon maaliin NHL:ssä