Oho! Miro Heiskanen äänestettiin yllättävän NHL-palkinnon kärkikastiin – mahdollisuus tehdä huimaa historiaa

© Kuva: Getty Images

Pohjois-Amerikassa toimiva jääkiekkotoimittajienliitto (PHWA) on julkaissut oman äänestyksensä tulokset NHL-kauden puolenvälin palkintoihin.

Kymmentä eri NHL:n palkintokategoriaa koskevaan äänestykseen osallistui 117 toimittajaa, 31:sta eri lehdestä tai sivustosta.

Suomalaispelaajia ei harmittavasti äänestetty yhdenkään palkinnon kolmen parhaan joukkoon, mutta ainakin yksi pääsi aivan kärjen tuntumaan.

TSN:n toimittajan ja PHWA:n puheenjohtajan Frank Seravallin mukaan Dallas Starsin suomalaispuolustaja Miro Heiskanen oli äänestetty NHL:n herrasmiespalkinnon eli Lady Byng Trophyn neljännelle sijalle.

Vain kuusi jäähyminuuttia tällä kaudella kirjanneen Heiskasen edellä olivat äänestyksen ykkösnimi Nathan MacKinnon, toinen Auston Matthews sekä kolmas Ryan O’Reilly.

Heiskasen nelossijasta erityisen kovan saavutuksen tekee se, että hän on tässä hyökkääjien valtaamassa palkintokategoriassa kärkimiesten mukana puolustajana.

Jos Heiskanen voittaisi kauden päätteeksi Lady Byng -palkinnon, tulisi hänestä vasta kolmas kyseisen pystin voittanut puolustaja viimeiseen 66:een vuoteen.

Lady Byng -palkinnosta on suomalaisille hyviä muistoja, sillä viimeisen neljän kauden aikana suomalainen on ollut kolmen parhaan joukossa. Florida Panthersin Aleksander Barkov sai viime kaudella herrasmiespalkinnon nimiinsä.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.