Liiga-seura SaiPa on julkaissut torstaina vastineen Iltalehden tuoreeseen uutiseen.

Iltalehti kertoi SaiPassa kuohuneen rajusti, kun osa pelaajista suuttui valmennuksen vaatimalle pelaajien listaukselle. Iltalehden mukaan päävalmentaja Tero Lehterä oli taannoin jakanut pelaajille paperilaput, joihin jokaisen pelaajan piti kategorisoida joukkueen muut pelaajat: a) luottopelaajat, b) ratkaisijat, c) henkiset johtajat, d) syövät.

Iltalehden mukaan kaksi SaiPan kapteeniston jäsentä, Teemu Ramstedt ja John Persson keräsivät laput takaisin ja repivät ne.

Nyt SaiPa korjaa väitteitä. Seuran mukaan uutisessa on useita asiavirheitä. Joukkueen apuvalmentaja Tuomo Ropo piti päävalmentajan suostumuksella palaverin, jonka jälkeen pelaajilta pyydettiin anonyymisti listaamaan eri rooleja joukkueessa.

– Tavoitteena oli se, että jokainen miettii omaa rooliaan joukkueessa ja sitä kautta lisää itsensä johtamista. Yhtenä merkittävänä tavoitteena oli myös löytää joukkueen ydinpelaajat, joihin joukkueen on luontaista tukeutua vaikeissa hetkissä, kuten esimerkiksi vastustajan maalin tai oman jäähyn jälkeen, Ropo avaa.

Listauksessa listattiin pelaajia ”ydinpelaajiin”, ”luotettaviin pelaajiin”, ”valikoiviin pelaajiin”, ”negatiivisiin/ulkopuolisiin pelaajiin” ja ”myrkyttäjiin”. Kapteenisto ei pitänyt lainkaan ideasta.

– Puheessani ja papereita jakaessani painotin positiivisia asioita ja sitä, että toimivassa joukkueessa ei ole henkilöitä, jotka edustavat ryhmän häiriköiviä rooleja. Osalle pelaajista jäi kuitenkin kyselystä negatiivinen tunne. Seuraavalla pysähdyspaikalla joukkueen kapteenisto otti asian esille. Keskustelimme asian kapteeniston kanssa läpi ja päätimme yhteisesti, että kyselyä ei toteuta. Kyselyssä käytetyt termit ”negatiivinen ja myrkyttäjä” olivat minulta selkeästi virhe, Ropo kertoo.

Tapaus on käsitelty SaiPan mukaan laajasti koko organisaation sisällä.

– Iltalehden uutisessa oli useita asiavirheitä. Perssonin lähtöä, Ramstedtin sivussa olemista tai Kohon lopettamista ei voi liittää tähän. Yksikään ryhmän kategoria ei myöskään ollut syöpä. Kyseistä sanaa ei myöskään käytetty keskusteluissa joukkueen kanssa, Ropo tähdentää.

SaiPan kapteeni Elmeri Kaksonen allekirjoittaa tapahtumien kulun.

– Osa pelaajista koki pelaajien jaottelun eri kategorioihin negatiivisesti ja otimme kapteenistossa asian esiin valmennuksen kanssa. Yhdessä päätimme, että toteutamme asian toisella tavalla. Tuomon ja palaverin tarkoitukset ja tavoitteet ovat olleet positiiviset, mutta toteutustapa oli tarpeellista muuttaa. Tämä asia on käsitelty myös koko joukkueen keskuudessa ja keskittymisemme on jo huomisessa pelissä, Kaksonen kommentoi.

LUE MYÖS: Maaliverkot tötterölle! Nuori HIFK-lupaus hyppäsi Liigaan – iski heti upeat näytöt pöytään