Vähäiselle vastuulle Montreal Canadiensissa jäänyt keskushyökkääjä Jesperi Kotkaniemi on aloittanut AHL-taipaleensa erinomaisesti, sillä ensimmäisissä neljässä ottelussaan Kotkaniemi on päässyt jokaisessa tehopisteille summaten yhteensä peräti seitsemän maalisyöttöä.

Helmikuun alussa Kotkaniemen farmiin passittaneella Canadiensilla on kovat odotukset sentterinsä suhteen ja AHL-joukkueen päävalmentaja Joel Bouchard valottikin mitä tältä odotetaan.

– Hän on lahjakas pelaaja, joka ei ole ollut se ”äijä” viimeiseen pariin vuoteen, joten pyydämme häntä nyt olemaan se laittamalla hänet eri tilanteisiin nähdäksemme mitkä osa-alueet vaativat tarkempaa keskittymistä, Bouchard toteaa Sportsnetille ja jatkaa:

– Kokonaisvaltainen peli on se mitä yritämme saada hänelle iskostettua, koska NHL:n puolella hänen roolinsa oli rajallinen ja muut pelaajat pystyivät auttamaan häntä.

Canadiens varasi Kotkaniemen kesän 2018 NHL-varaustilaisuudessa koko tapahtuman kolmantena ja huippulupauksen tulokaskausi olikin lupaava: 79 ottelun saldo oli 34 (11+23) pinnaa, mutta kuluvan sesongin alussa pinnoja syntyi 36 otteluun vaivaiset 8 (6+2).