Pelicansista kesken kauden lähtenyt pistetykki huimassa iskussa – johti maansa yllätykseen olympiakarsinnoissa

© Kuva: Juha Tamminen

Pelicansissa alkukaudella Liigaa ja CHL:ää pelannut ja kultaista kypärääkin kantanut Janos Hari oli viikonloppuna hurjissa liekeissä olympiakarsinnoissa. Hyökkääjä oli viikonloppuna pelattujen karsintojen pistepörssin ykkönen ja maalipörssin kakkonen saldolla 4+3=7.

Unkarilaisen kanssa seitsemään pinnaan ylsi myös Japanin Shogo Nakajima saldolla 2+5=7.

Budapestiläinen Hari takoi Pelicansissa alkukaudella Liigan 24 ottelussa tehot 2+11=13 (-2), CHL:n puolella viiden pelin saldo oli 1+2=3 (+2). Nyt seuratasolla hyökkääjä on edustanut itävaltalaista EBEL-joukkue Salzburgia. Kauden 13 ottelua ovat tuoneet tehot 4+8=12 (+6).

Viikonloppuna pelattujen lohkojen voittajat etenivät karsintojen viimeiseen vaiheeseen. Unkari yllätti sunnuntaina Iso-Britannian Nottinghamissa pelatun lohkon ratkaisupelissä isäntäjoukkueen luvuin 4-1 kuitaten ykkössijan. Voitto oli pienimuotoinen yllätys Britannian kuuluessa MM-kisojen A-tasolle.

Aiemmin Unkari kaatoi vaikeuksien jälkeen Romanian jatkoajalla ja Viron.

Unkari kohtaa vuoden 2022 olympiakarsintojen viimeisessä vaiheessa Latvian, Ranskan ja Italian. Lohko pelataan elokuussa.

Lopputurnaus pelataan helmikuussa 2022 Kiinan Pekingissä.