Oulun Kärpät lainaa Tino Metsävainion loppukaudeksi Unkariin.

Seura tiedottaa, että 23-vuotias hyökkääjä pelaa lainapestillä EBEL-sarjan Fehérvárin riveissä. Taustalla on halu pelata isossa roolissa laadukasta jääkiekkoa.

– Hienoa, että saamme tulevan kauden pelaajallemme mahdollisuuden pelata isoja minuutteja loppukauden ajan. Fehérvárissa on tuttu valmentaja ja joukkue pelaa tällä hetkellä tärkeitä pelejä. Tämä on loistava yhtälö kaikille osapuolille, Kärppien urheilujohtaja Harri Aho avaa.

Ulkomaanreissu on Metsävainion uran ensimmäinen. Fehérvária valmentaa oululaislähtöinen Antti Karhula.

43-vuotias Karhula nimitettiin joukkueen päävalmentajaksi tammikuussa, kun Hannu Järvenpää vapautettiin tehtävistään. Karhulan apuvalmentajana toimii vielä viime kaudella unkarilaisseurassa kiekkoillut Arttu Luttinen.

Metsävainio on ehtinyt pelata kauden aikana 20 peliä tehoin 2+2. Kärppien ohella nuorukainen on pelannut Mestiksessä Kokkolan Hermeksessä.