NHL:n siirtojen takaraja lähenee, minkä seurauksena seurat alkavatkin jälleen aktivoitua pelaajakauppojen suhteen.

Suurin tämän vuoden puolella jysäytetty siirto koettiin tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa Minnesota Wildin ja Pittsburgh Penguinsin vaihdettua pelaajiaan. Minnesota laitahyökkääjä Jason Zuckerin Pittsburghiin, josta paluupostissa Minnesotaan siirtyvät seurassa flopannut takavuosien kolmosvaraus Alex Galchenyuk, puolustajaprospekti Calen Addison sekä 1. kierroksen varausvuoro.

Jos Penguins yltää pudotuspeleihin jo tällä kaudella, saa Wild varausvuoron käyttöönsä tulevan kesän draftissa. Pensin jäädessä pudotuspelien ulkopuolelle siirtyy Wildin kaupan yhteydessä saama varausvuoro kesälle 2021.

28-vuotias Zucker on pelannut koko vuonna 2012 alkaneen NHL-uransa Minnesotassa Mikko Koivun seurakaverina. Pitkään siirtohuhuissa pyörinyt hyökkääjä on iskenyt tällä kaudella 45 pelissä tehot 14+15=29. Miehen nykyinen sopimus umpeutuu vasta kesällä 2023, sen sijaan 25-vuotias Galchenyuk pelaa parhaillaan sopimuksensa viimeistä kautta. 45 pelissä odotuksiin nähden surkeat tehot 5+12=17 iskeneen Galchenyukin aika Penguinsissä oli paha pettymys, saapuihan mies seuraan osana Phil Kessel -kauppaa vasta viime kesänä.

19-vuotias Addison puolestaan oli vuodenvaihteessa voittamassa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa Kanadan paidassa. 178-senttinen puolustaja on Penguinsin 2. kierroksen (53.) varaus kesältä 2018.

Minnesota Wild

@mnwild
NEWS: The #mnwild announced the club has acquired left wing Alex Galchenyuk, defenseman Calen Addison and a conditional first round selection in the 2020 NHL Entry Draft from the Pittsburgh Penguins in exchange for left wing Jason Zucker.

More: bit.ly/2vpo8FS