Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen on kiekkojännäreille jo varsin tuttu nimi NHL:n siirtohuhuissa.

25-vuotiaan turkulaisen ura junnaa Buffalon surkeassa organisaatiossa paikallaan, ja pyysihän mies itsekin siirtoa toisaalle viime kesänä. Buffalo Newsin kiekkotoimittaja Travis Yost kehottaa hänkin Sabresia ”treidaamaan Ristolaisen vielä, kun miehellä olisi seuralle vaihtoarvoa”.

– Ristolaisen yksilötaidot ovat houkuttelevia, hän luistelee hyvin kokoisekseen ja liikuttaa hyvin kiekkoa ylivoimapelissä. Mutta, hän on pelannut kohta 500 NHL-peliä ja tiedämme, että Sabresin maaliodottama on rajusti miinuksella hänen ollessaan jäällä, Yost tylyttää.

Toimittaja kehottaa monen muun tavoin Sabresia kauppaamaan Ristolaisen 5,4 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävän, kesään 2022 jatkuvan sopimuksen vaihdossa laadukkaaseen hyökkääjään. Yost muistuttaa Sabres-hyökkäyksen huutavan tuekseen vahvistuksia, sillä varsinkin kahden alemman ketjun ollessa jäällä joukkueen pelaaminen menee jatkuvasti selviytymistaisteluksi.

Seuranvaihto tekisi suurella todennäköisyydellä hyvää myös Ristolaiselle itselleen.

– Hänen kehityksensä heikossa organisaatiossa on ollut olematonta. Seuranvaihto ja pelaaminen haastajatason joukkueessa saattaisi nostaa Ristolaisen myös yksilönä uudelle tasolle, toimittaja uskoo.

Ristolainen on kohentanut tällä kaudella viime kaudella karusti pakkaselle (-41) jäänyttä plusmiinus-lukemaansa, joka on 58 pelin jälkeen huomattavasti viime kautta hyväksyttävämpi -3. Tehopinnoja puolustaja on takonut tällä kaudella 26 (5+21).