Tsekkiläislegenda, ”pappaikäinen”, Jaromir Jagr täyttää lauantaina kunnioitettavat 48 vuotta. Jos joskus, niin nyt ikä on pelkkiä numeroita. Helmikuun 15. päivä vuonna 1972 syntynyt olympialaisten kultamitalisti ja Stanley Cup -voittaja puksuttaa menemään Tsekin pääsarja Extraligassa yhä vakuuttavaan tahtiin.

Pelaaja on painanut Rytiri Kladnossa kauden 31 runkosarjan ottelussa tehot 13+12=25 (-9). Tsekkikonkari jäi edellisessä ottelussa Olomoucia vastaan pisteittä, kun Kladno hävisi perjantaina 0-4.

Keskiviikkona Jagr paukutti ylivoimamaalin Zlinin reppuun 2-3-häviössä.

Tsekkikonkari on omistamansa ja edustamansa joukkueen sisäisessä pistepörssissä kakkosena edellään vain kanukki Brady Austin lukemin 14+19=33. Jagrin tehoilu on siinä mielessä huikeaa, että esimerkiksi viime kaudella koitoksia vyölle kertyi ainoastaan 23 kappaletta. Noista 19 tuli kevään jatkopeleissä.

Legendan Kladno viettää lauantaina välipäivää peleistä.

Miettikääpä muuten, jos vaikka Liigassa pelaisi joku 48-vuotias suomalaiskonkari kyseisin tehoin. Onhan Jagrin tekeminen nyt nättiä!