Hermestä tätä nykyä luotsaava Ari-Pekka Pajuluoma tunnetaan poikkeuksellisen suorasanaisena ja rehtinä valmentajana.

Sportista aiemmin tällä kaudella kenkää saanut luotsi kertoi SuomiKiekko.comille talven tuntemuksistaan suorasanaisesti. Mestiksessä Hermeksen kanssa kohti pudotuspelejä menevä päävalmentaja kertoi, että Pajuluomalle kolmekuukautinen heti Sport-potkujen jälkeen oli alkuun hankala.

– Ja aika synkkä tietyllä tavalla. Mielialat vaihteli ja oli semmonen kyvyttömyyden, voimattomuuden ja epäonnistumisen tunne.

Sittemmin tunteet tasoittuivat.

– Pääsi oikeesti miettii, mitä on tehny ja mitä olisi voinut tehdä toisin.

Analyyttisenä tunnettu Pajuluoma antaa syvällisen vastauksen, kun häneltä kysytään, että miten luotsi reagoi potkuihin – eli mieltääkö valmentaja ne asiaksi, jota vain tapahtuu jääkiekkojoukkueessa vai otetaanko ne henkilökohtaisena epäluottamuslauseena?

– Varmaan tunneskaalat menevät vähän sekä että. Ensiksi tulee semmoinen, onks se helpotus tai shokkitila, että mikään ei tunnu miltään. Sen jälkeen tulee vihan tunne, et miks mulle käy näin ja miks mua kohdellaan näin ja ketä tässä on syyllinen.

– Ensiksi tulee semmoinen, onks se helpotus tai shokkitila, että mikään ei tunnu miltään.

– Sitten pääsee siihen, että pääsee analysoimaan, että mitä tässä nyt on tapahtunut. Äkkiä kääntyy, että oonko mä tehnyt parhaani niillä osaamisilla, mitä mulla on. Seuran oli tässä tapauksessa jotain tehtävä ja se on ihan fine, että tässä bisneksessä toimitaan näin. Ei ole jäänyt sellaista kaunaa siitä asiasta.

Voit lukea koko haastattelun täältä.