LAPPEENRANTA. HIFK:n ruotsalaistähti Sebastian Dyk puhui Liigan nettisivuilla NHL:n suurlupaus Anton Lundellista mielettömin sanoin. Pelaaja muun muassa haluaa auttaa hyökkääjää mentäessä kohti kesän draftia, ja lisäksi hän haluaa välttää Lundellille räyhäämisen mahdollisen epäonnistumisen jälkeen.

– En ole lukenut sitä, mutta Sebi ite sanoi, että semmonen oli ollu, Lundell tuumaa SaiPa-pelin tauottua.

Minkälaista ”opetuslapsena” oleminen on?

– Mun mielestä meillä on tosi hyvä ketju, Jeppe Saarinen auttaa paljon ja Dyk kanssa. Kokeneita jätkiä, siinä on kiva pelaa. Sanon, että tuetaan toisiamme. Rohkeesti saa pelaa ja kukaa ei tuomitse, vaikka yrittää välillä itekki liikaa. Sit vaa autetaan, jos menetetää kiekko.

Auttaminen auttaa siis Lundellia ja koko HIFK:ta kaukalossa?

– Joo! Se on just sitä. Autetaan toisiamme, suurin osa ajasta ollaa jäällä yhessä. Ketjukaverit on iso osa peliä, se on tärkeetä, että kemiat kohtaa.

Keskiviikkona HIFK kellisti SaiPan 4-1 iskemällä toisessa erässä kaikki maalit. Avaustauolla tilanne oli isännille 1-0.

– Eka erä oli ihan ookoo, toinen oli tosi hyvä. Kolmas oli vähän heikompi, mutta saimme tarvittavat pisteet. Jämäkkä erä.

Joukkueet olivat nakuttaneet kauden aiemmissa kohtaamisissa maaleja 9,33 kappaletta per peli.

– Ei oltu kiinnitetty huomiota tilastoon. Muistan sen 7-6-voittopelin. Mut ei sen enempää.

Edellisessä SaiPan ja HIFK:n kohtaamisessa tehtiin kiekkohistoriaa, sillä Antonin isä Jan, 46, palasi maalille olemalla liigahistorian vanhin pelaaja. Olikohan keskiviikon kohtaaminen tylsä tervanjuonti, kun maalejakaan ei nyt mätetty tiuhaan?

– Tänää oli kiva pelaa! Ei olla hetkee oltu Lappeenrannassa, saatii hyvä meininki. Ei ollu mikää tylsä peli, tehot 8+16=24 tällä kaudella viimeistellyt suurlupaus näkee.

Ja fiilis nousee, kun pudotuspelit ovat jo ovella?

– No joo! Peli muuttuu koko ajan, kiva on pelaa. Pitää vielä parantaa peliä loppua kohti.

– Ei sen isompia kuin huolellisuutta siihen, että pelaamme rohkeesti, mutta tunnistetaan tilanteet. Ei menetetä kiekkoa turhaa sinisten päällä varsinkaan. Tollasta perusjuttua.

NHL-draftiin on aikaa neljä kuukautta.

– Vielä pystyy mennä päivä kerrallaa. Tässä on hieno loppukaus edessä! Kovat tavoitteet meillä, totta kai se on hieno kokemus, mikä on tulossa. Jokainen odottaa sitä innolla, ketä sinne on lähössä.

– Ei muuta kuin pelaa mahollisimman hyvin ja kauden jälkee aletaa miettii kesää.