HIFK:ssa hyökkäävä alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Anton Lundell, 18, on pelannut itseään tähtiin ja ihmisten tietoon jo tovin ajan nuoresta iästään huolimatta. Pelaaja varataan NHL:ään ensi kesänä eri arvioiden mukaan ykköskierroksen kärkipäässä.

– Hän on loistava nuori pelaaja. Yritän puhua hänen kanssaan paljon. Hän puhuu myös ruotsia, joten keskustelut ovat helpompia. Kehotan häntä nauttimaan koko ajan siitä, missä hän on, ja että hän nauttisi jääkiekosta, Liigan maalitykkeihin kuuluva Sebastian Dyk ylistää sarjan nettisivuilla.

Liiga

@smliiga
Sebastian Dyk on ollut yksi Liigan tämän kauden parhaista ulkomaalaishankinnoista. Dyk on runkosarjan viimeisten viikkojen koittaessa #HIFK:n paras maalintekijä. Hän on sopeutunut ensimmäisellä kaudellaan #Liiga’an nopeasti. 👊

Lue haastattelu 👉 bit.ly/2HB9cHl

Viime syksynä 18 vuotta täyttänyt maalivahtilegenda Jan Lundellin poika oli nakuttanut ennen keskiviikkoiltaa Liigan 72 runkosarjaottelussa tehot 16+26=42 (+15). Uran 12 pudotuspeliottelun saldo näyttää toistaiseksi kiikareita (-2). Silti, etenkin runkosarjan pinnat ja tehotilasto ovat upeaa luokkaa.

Lundell toimii keskiviikkona Dykin ja Jesse Saarisen sentterinä. Kemiat ruotsalaisen ja suomalaisen suurlupauksen välillä kohtaavat hyvin. Liigan maalipörssissä ennen keskiviikon kierrosta jaetulla kymmenennellä sijalla 18 maalillaan keikkunut Dyk antaa Lundellille tilaa.

– En ole koskaan vihainen hänelle, jos hän yrittää jotain liikettä puolustajaa vastaan. Haluan, että hän yrittäisi olla mahdollisimman hyvä. Jos hän menettää kiekon, niin sitten molemmat teemme töitä saadaksemme sen takaisin. Yritän nostaa hänen itseluottamustaan.

Arviot Lundellin varausnumerosta ovat vaihtuneet viime aikoina tiuhaan. Toiset lähteet nostavat pelaajan jopa kolmen kärkivarauksen kastiin, Eliteprospectsin lähteet puolestaan arvioivat numeroksi kaikkea väliltä 7-13.

– Toivottavasti hän saa kesällä hyvän varauksen. On ollut mukavaa auttaa häntä olemaan parempi. Opimme paljon toisiltamme ja yritämme nostaa toisemme uudelle tasolle.

Jos on Dykin arvosteluita uskominen, pitäisi Lundellin numero olla kesän varaustilaisuudessa hyvinkin pieni. Draft järjestetään viikko juhannuksen jälkeen Montrealissa.

– Hän on todella viisas pelaaja ja lukee peliä hyvin. Kun hän tulee keskeltä ylös, niin tiedän, että minun on pidettävä vauhtia yllä laidassa, ja kiekko tulee hyvään vauhtiin. Hän on hyvin lahjakas. Nautitaan hänen seuraamisestaan Liigassa niin kauan kuin hän on täällä.

LUE MYÖS:

Paluu tuttuun halliin: Oliko Lahden jättänyt JYP-pelaaja Pelicansin kuumakallen kohteena? ”Sanoin Tallulle pariin kertaan, että rauhotu vaan”