Patrik Laineen hirmuvire sai jatkoa – voidaanko herjauspuheet jo lopettaa?

© Kuva: Getty Images

Patrik Laineen kova vire jatkui viime yön ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan, kun Winnipeg Jets nappasi 5-1 voiton. Laineen pisteputki on nyt kolmen ottelun pituinen.

Laine saalisti ottelussa kaksi syöttöpistettä. Kumpikin niistä tuli ylivoimalla, vain minuutin päässä toisistaan. Aiemmin Laine on tunnettu maalintekijänä, mutta tällä kertaa oli hänen vuoronsa syöttää ja Mark Scheifelen vuoro viimeistellä.

Winnipegin suomalaistykki on saanut urallaan runsaasti kritiikkiä siitä, ettei hän osaa muuta kuin laukoa ylivoimalla. Tällä kaudella Laine on päässyt näpäyttämään arvostelijoitaan. Hän on tehnyt kauden aikana 25 maalia, joista vain kuusi on syntynyt ylivoimalla. Ylipäätään tehopisteistä vain 14 on tullut ylivoimalla.

Laine on nyt iskenyt kauden 60 ottelussa tehot 25+33=58. Tällä vauhdilla hän olisi iskemässä runkosarjassa 79 tehopistettä.