Kuten tiedämme, on Patrik Laine ollut läpi neljäkautisen uransa NHL:ssä huikeassa maalivireessä. Tamperelainen on nakuttanut 298 runkosarjan pelissä tehot 136+107=243 (-3) ja noista maaleista 51 on syntynyt ylivoimalla.

Nyt Laineella on sauma nousta ohi Teemu Selänteessä tilastossa, johon on kirjattu eurooppalaispelaajien ylivoimamaalit neljällä ensimmäisellä kaudellaan. Selänne on kyseisessä tilastossa kuudentena 52 häkillään.

StatsCentre

@StatsCentre
Coming in a @NHLJets loss vs PHI this afternoon, Patrik Laine continued a recent resurgence with his 26th goal of 2019-20. It also tied him for 7th on this list of notable European stars to dominate on the PP early in their careers

Tilastokärki on Alex Ovetshkin 95 maalin saaliillaan. Siihen Laine tuskin yltää, kun hänellä on aikaa siihen pari kuukautta.

Edellisen kerran Laine nakutti ylivoimaosuman lauantai-iltana Philadelphia Flyersia vastaan 2-4-tappiossa.

– Meillä oli uninen alku. Tiesimme, että he tulevat kovasti heti alusta lähtien, etenkin täällä, Laine kuittasi Jetsin kotisivuilla.

Winnipeg jatkaa kauttansa jo sunnuntai-iltana kello 22 alkaen ottelussa Buffalo Sabresia vastaan.

– Flyersia vastaan yritimme pelata yksinkertaisesti ja saada kiekkoa niin monta kertaa häkkiin kuin mahdollista. Yritimme myös luoda aikaa meille hyökkäysalueellamme. Siellä voitamme pelejä, jos voitamme.

Jetsille pisteet olisivat liki elintärkeät. Joukkue on kerännyt läntisen konferenssin porukoista nimittäin kahdeksanneksi eniten pinnoja.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

NHL:ssä uskomaton tapahtumasarja: Jääkoneenkuljettaja joutui maalille, suomalaistähti rohkaisi upeilla sanoillaan: ”Eivät välittäisi, vaikka…”

Täydellinen riman alitus: Tuukka Rask suli NHL:ssä harvinaisella tavalla, ruotsalaistykki kuritti sivuamalla historiaa