TAMPERE. Tapparan ja Leijonien hyökkääjä Jere Karjalaisen tykki on puhunut kuluvalla kaudella Liigassa erityisesti yhdestä valosta poikkeuksellisen tiuhaan.

Pelaaja on nakuttanut peräti 16 ylivoimamaalia, joka on vain yhden vähemmän kuin Liigan rekordi. Ennätystä jakavat JYPissä kaudella 2001-02 hurjaan 17 ylivoimamaaliin pystynyt Tomas Chlubna, Kärppien Mika Pyörälä (2006-07) ja viime kaudella ihastuttanut sekä pistepörssin voittanut KooKoon Malte Strömwall.

– Emmä sitä peleissä, tai muutenkaan ajattele. Sanoin, että tulee, jos on tullakseen, Karjalainen viittaa Iltalehdelle antamiin kommenteihinsa.

– Nyt ei tullu maaleja ylivoimalla, ei oo tulossa näköjään. Katotaa, jos se kääntyis, maajoukkuemies hymähtää HIFK:lle koetun 2-3-jatkoaikatappion jälkeen.

Maajoukkuemies jäi tehoitta eikä osumaa syntynyt edes pitkäksi venyneessä voittolaukauskisassa. Ylivoimalla Tappara sai Karjalaisen mielestä muutaman paikan.

– Kyllä meidän pitäisi vähän paremmin pystyä löytää rytmii siihen ja saada parempia vetoja. Semmosta ihan ookoota.

Maaleissa on ollut tänä talvena myös ripaus tuuria – kuten hyvällä maalintekijällä kuuluukin olla. Pelaaja ei muista tai tiedä, mikä hänen talven kovin vetonsa on.

– Mutta hiljasimman muistan, mikä on mennyt maaliin! Se oli mun mielestä 69 kilometriä tunnissa Sportia vastaan. Pyörähti lavan yli ja lähti semmonen kukkupallo, (Niko) Hovinen kauhas matkalla kahdesti tyhjää, velmuilee Karjalainen, joka kuulemma ampuu tätä nykyä mieluummin läissyn kuin ranteen.

Tappara ja HIFK painivat tasatahtiin 65 minuuttia. KUVA: Velimatti Lehmusvuori.

Tiistai oli omalla tavallaan täyttä draamaa. HIFK tasoitti pelin ajassa 59.58 Jere Sallisen osuessa heti sen jälkeen, kun hän oli töötännyt Otto Rauhalan rajusti selästä. Voittolaukauskisa venyi 11:nteen pariin.

– Tasainen matsi, kovaa vääntämistä. Loppu oli, mitä oli.

Playoff-henkeä ei kaiketi pystynyt havaitsemaan ainakaan Karjalaisen mielestä.

– Tiukkaa peliä, niin kuin kaikki pelit tässä vaiheessa kautta. Ei sen ihmeempää.

Ei playoff-henkeä, mutta tuttuja kasvoja. HIFK pursuaa Tapparan tavoin maajoukkuemiehiä.

– Eipä sitä hirveesti ajattele, kavereita on muutenkin joka joukkueessa.

Tällä kaudella tehot 21+23=44 (+2) tehnyt hyökkääjä on maalannut edellisen kerran 14. helmikuuta. Edellinen ylivoimamaali syntyi paria päivää aiemmin. Näytöt ovat silti kovat – ovatko MM-kisat mielessä?

– No ei mielessä oo, totta kai mä haluaisin sinne. En mä nyt niitä ajattele. Keskityn tähän oman joukkueen tekemiseen päivä kerrallaa, yritän tässä pelata hyvin ja auttaa joukkuetta, Leijonien paitaa kantanut pelaaja lopettaa.

KUVAT: Velimatti Lehmusvuori