NHL-toimittaja paljastaa: yksi seura oli kiinnostunut Mikko Koivusta siirtotakarajalla

© Kuva: Getty Images

Sportsnetin NHL-sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman käy tuoreessa 31 Thoughts -podcastin jaksossa läpi taalaliigan siirtotakarajan tapahtumia.

Suomalaisittain mielenkiintoinen on ennen kaikkea Friedmanin väite viime viikonlopun aikana siirtohuhuihin ponnahtaneen Minnesota Wildin kapteeni Mikko Koivun tilanteesta. Wildin GM Bill Guerin yritti saada kokenutta suomalaissentteriä luopumaan sopimukseensa sisältyvästä siirrot estävästä pykälästä kaupatakseen tämän loppukaudeksi toisaalle.

36-vuotias Koivu kieltäytyi kunniasta, mikä tarkoittaa suurella todennäköisyydellä sitä, että mies haluaa päättää uransa tähän kauteen alkuperäisessä ja ainoassa NHL-seurassaan.

Friedman kertoo nyt New York Islandersin olleen kiinnostunut suomalaishyökkääjän palveluksista. Islanders on tunnettu siitä, että seura luottaa nimekkäiden supertähtien sijaan työteliäisiin joukkuepelaajiin, joihin parin viime kauden aikana tehollisesti hiipunut Koivu eittämättä kuuluu.

Islandersissa Koivu olisi saanut vielä kerran mahdollisuuden taistella pudotuspelimenestyksestä loppukauden aikana. Seuran luotto kokeneisiin suomalaisiin duunaripelaajiin on muutenkin ollut viime vuosina vahva. Tällä hetkellä joukkuetta edustavan Leo Komarovin lisäksi myös Valtteri Filppula kiekkoili Islandersin riveissä viime kaudella.