TPS:n naisten jääkiekkojoukkueen kapteeni Minni Lehtopelto, 21, otti kantaa Twitter-tilillään kaudesta toiseen puhuttavaan aiheeseen. Turkulaisjoukkue pelaa karsintasarjaa Rauman Lukon, rovaniemeläisen RoKin ja Alavuden APV:n kanssa.

https://twitter.com/MinniLehtopelto/status/1232399049464131585

Viikonloppuna TPS kävi Rovaniemellä RoKin vieraana. Turun ja Rovaniemen välimatka on reilusti päälle 800 kilometriä.

– Liigatasolla pelaaminen plus vuorotyö. Eka kuva otettu 12 tuntia työvuoron jälkeen ja toinen, kun heräsin kuudelta töihin ja oltiin 2 tuntia sitten tultu Rovaniemeltä pelaamasta. En mä valita, mut ei taida olla ihan optimaalinen arki kilpaurheilulle…? kippari kirjoitti postaukseen muun muassa tasa-arvo-tägin nostaen.

Sinänsä ihan puhutteleva kommentti sai lukuisia erilaisia näkemyksiä. Kommentointiin osaa otti muun muassa toimittaja Eetu Setänen.

Eetu Setänen

@SetEetu
Mielenkiintoinen nosto amatööriurheilun arjesta, josta lukisi tarinoita enemmänkin. #Tasaarvo tunniste ei kuitenkaan kuulu tähän, koska vastaavaa rallia ajaa moni miesurheilijakin. Jotenkin ärsyttävää, että tasa-arvon varjolla ikäänkuin vaaditaan ammattilaisuutta. #NaistenLiiga

– Mielenkiintoinen nosto amatööriurheilun arjesta, josta lukisi tarinoita enemmänkin. Tasa-arvo-tunniste ei kuitenkaan kuulu tähän, koska vastaavaa rallia ajaa moni miesurheilijakin. Jotenkin ärsyttävää, että tasa-arvon varjolla ikäänkuin vaaditaan ammattilaisuutta, toimittaja heitti.

Salibandyliigassa TPS:ää edustava Miko Kailialakin otti myös kantaa.

– Sählyliigasta löytynee ”muutama” kenellä samanlainen tilanne.

TPS:n naiset ovat karsintasarjassa kolmantena, kolme pinnaa RoKia perässä. Joukkueet kohtaavat taas lauantaina Turussa.