Ville Heinolan uskomaton kohtalo kummastutti – NHL-lupaus nyt sinut oudon päätöksen kanssa: ”Parasta minulle”

© Kuva: Leijonat.fi

Maanantaina 19 vuotta täyttäneen Ville Heinolan pompottelu kummastutti suomalaisväkeä viime syksynä. NHL:ssä ihastuttanut ja siellä hyvin esiintynyt Winnipeg Jetsin lupaus lähetettiin ensiksi AHL:ään Manitoba Mooseen ja sitten lopulta Suomeen.

Honkajoen suuruus on Jetsin viime juhannuksen 1. kierroksen 20. varaus. Vain muutamia kuukausia tuosta tilaisuudesta eteenpäin pakki debytoi taalaliigassa ja iski siellä uransa avaushäkin.

Vain harvoin NHL-pelaajat ja vielä harvemmin puolustajat rikkovat mainitut virstanpylväät välittömästi draftia seuraavana kaudella.

Heinola pistettiin silti Suomeen. Tuo taisi ainakin viime syksynä olla pelaajalle kova pala.

– No, kyllä se tietty harmittaa, etten saanut siellä jatkaa. Kun palaveerasimme seurajohdon kanssa, niin yritimme katsoa isompaa kuvaa, että mikä palvelee. Ehkä parin vuoden päästä… Ettemme hätäile turhaan, Heinola sanoi viime syksynä Liigan paluupelissään.

Palauttaminen Suomeen tuntui kaikin puolin järjettömältä. Nyt pelaaja tuntuu kuitenkin olevan tempun kanssa sinut.

Sujut

– Halusin pelata vielä yhden kauden Suomessa. Minusta on helpompaa ja mukavampaa pelata kodin ulottuvilla, kaikki ystäväni ovat täällä. Nyt vielä yksi vuosi kotona ja sitten tulen Winnipegiin, Heinola kertoi Winnipeg Sunille.

Vaikka pelaaja on nyt saanut Liigassa liitävässä Lukossa ruutua, oli NHL-kokemus asia, jota Heinola ylisti isosti.

– Se oli mahtavaa ja jotain, jonka muistan ikuisesti. Ja jotain, josta haaveilin lapsena. Se antaa minulle paljon motivaatiota.

Liigassa tällä kaudella 24 ottelussa tehot 0+6=6 (+8) viimeistellyt Heinola on saanut vastuuta vajaat 17 minuuttia per peli Lukko-nutussa.

– Pelaan nyt paljon, se on oleellisin asia tällä hetkellä.

Lukko taistelee Suomen mestaruudesta ja se on yksi Liigan kuumimmista joukkueista. Heinolalle kasvualusta on ollut lähellä ihanteellista.

– Minusta tämä on parasta minulle. Ei se niin ole, että en voisi pelata NHL:ssä. Haluan olla vielä valmiimpi ensi kaudella, kun palaan sinne.

Honkajoen lahja teki viime syksynä Jetsissä kahdeksassa taalaliigan pelissä tehot 1+4=5 (+3). Farmissa Manitoba Moosen paidassa kolme peliä toivat pisteet 0+1=1 (-2).

LUE TIISTAIN JUTUISTA MYÖS:

Uusi joukkue hehkutti Liigasta lähtenyttä nuorten kultaleijona Jesse Ylöstä – suurlupaus sai ylivertaisen suosion

Patrik Laineesta kantautuu mahtavia uutisia – paluu NHL-jäille lähenee

Pekka Rinne tulitettiin tylysti vaihtoon – NHL:n suomalaiskonkari haukuttiin lyttyyn: ”En halua enää nähdä Rinnettä tolppien välissä”

”Näin ei tapahdu joka ilta” – Jari Kurrinkin historialliset temput horjuvat, NHL:n pistekärjeltä taas tajuton suoritus