NY Rangersin ruotsalaishyökkääjä Mika Zibanejad pisti yöllä historiakirjoja totaalisesti uusiksi ladottuaan Washington Capitalsin reppuun ällistyttävät viisi maalia joukkueensa 6-5-jatkoaikavoitossa. Kaapo Kakko syötti ruotsalaistykin neljännen pöntön.

Capsin Maalitykki Alex Ovetshkin jäi kakkoseksi vain kahdella kihauksella.

Tämän kalenterivuoden aikana jo 22 maalia kiskonut ruotsalainen on kauden ensimmäinen viiden maalin mies.

NHL Public Relations

@PR_NHL
With the @NYRangers's overtime winner, @MikaZibanejad became the first player in 2019-20 to score five goals in a game. #NHLStats

Zibanejadin osalta alkanut vuosi on ollut hullu. Vuoden ja vuosikymmenen maalipörssissä kakkosena oleva ruotsalainen on tehnyt nyt kymmenessä edellisessä pelissä 14 maalia. Vain Jean Ratelle onnistui aikoinaan tekemään vähintään yhtä monta kihausta samassa ottelumäärässä. Hän iski 14 ja 15 maalia helmikuussa 1972.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mika Zibanejad has scored 14 goals in a 10-game span. Only one player in @NYRangers history has posted as many goals through 10 contests: Jean Ratelle (15 from Feb. 5-22, 1972 and 14 from Feb. 6-23, 1972). #NHLStats

Harvinaista viiden maalin iskeminen on NY Rangersin historiassa toisellakin tavalla. Zibanejad on nimittäin vasta kolmas, joka on moiseen pystynyt. Mark Pavelich kiskoi saman täyteen helmikuussa 1983, Don Murdoch onnistui tempussa ensimmäisenä lokakuussa 1976.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mika Zibanejad became the third player in @NYRangers history to score five goals in a game joining:

Mark Pavelich – Feb. 23, 1983 vs. HFD
Don Murdoch – Oct. 12, 1976 at MNS

#NHLStats

Jos temppua tarkastellaan koko NHL:n mittapuulla, nousi Zibanejad tässäkin kategoriassa harvinaiseen joukkoon. Viimeisen 25 vuoden aikana viisi maalia per ottelu on iskenyt nyt vain seitsemän pelaajaa. Edellisen kerran tähän pystyi Winnipeg Jetsin Patrik Laine marraskuussa 2018.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Add @MikaZibanejad to the top of the list.

The NHL has featured a player score five goals in a game only seven times in the last 25 years. #NHLStats