Kolme suomalaisnimeä vapautumassa NHL:n RFA-markkinoille – tässäkö yllätysveto offer sheetin saajaksi?

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä nähtiin viime kesänä harvinainen peliliike, kun Montreal Canadiens yritti kaapata Carolina Hurricanesin ykköstähden, rajoitetuksi vapaaksi agentiksi päätyneen Sebastian Ahon riveihinsä ns. offer sheetin avulla.

Carolina vastasi Montrealin tarjoukseen ja Aho jäi seuraan Montrealin tarjoaman sopimuksen ehdoilla.

Tulevana kesänä markkinoilla on taas useita kovia RFA-nimiä. Suomalaisten suhteen kesä ei ole aivan viime kesän veroinen, jolloin RFA-markkinoilta löytyivät Ahon lisäksi mm. Mikko Rantanen sekä Patrik Laine.

Maalivahdeista viimeistä sopimusvuottaan pelaa suomalaisista Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalo, jonka uskotaan jatkavan uraansa nykyisessä seurassaan. Puolustajista Pittsburgh Penguinsin Juuso Riikolan tilanne on haastavampi. 26-vuotias joensuulaissyntyinen puolustaja ei ole onnistunut kahden NHL-kautensa aikana vakiinnuttamaan pelipaikkaansa Penguinsin alakerrassa. Tällä kaudella mies on mahtunut pelaavaan kokoonpanoon 36 ottelussa iskien näissä peleissä tehot 1+6.

Kesän mielenkiintoisin suomalaisnimi on näillä näkymin Dallas Starsin sentteri Roope Hintz. Teksasilaisseura haluaa varmasti jatkaa yhdessä tällä kaudella läpimurtonsa NHL-kokoonpanoon tehneen 23-vuotiaan 2. kierroksen varauksensa kanssa. 59 pelissä tehot 18+14=32 iskeneelle Ilves-kasvatille onkin luvassa reipas palkankorotus nykyiseen tulokassopimukseen verrattuna. Hintz lienee samalla todennäköisin suomalainen offer sheetin saava pelimies.

Kesän muita mielenkiintoisia UFA-nimiä ovat mm. Pittsburgh Penguinsin jo kahteen Stanley Cupin voittoon torjunut maalivahti Matt Murray, Tampa Bay Lightningin puolustaja Mikhail Sergatshev sekä New York Islandersin hyökkäyksen ykköstähti Mathew Barzal.

Alta näet offer sheetin läpimenosta pelaajan oikeudet omistavalle joukkueelle maksettavan korvauksen. Korvaus määräytyy offer sheetiin sisältyvän keskimääräisen vuosipalkan mukaan.

1,339,575 dollaria tai alle – ei korvausta
1,339,575 – 2,029,59 – 3. kierroksen varausvuoro
2,029,59 – 4,059,322 – 2. kierroksen varauvuoro
4,059,322 – 6,088,980 – 1. ja 3. kierroksen varauvuorot
6,088,980 – 8,118,641 – 1., 2. ja 3.kierroksen varauvuorot
8,118,641 – 10,148,302 – kaksi 1. kierroksen sekä yksi 2. ja 3. kierroksen varausvuoro
Yli 10,148,302 – neljä 1. kierroksen varauvuoroa


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.