Tiistain vastaisenä yönä Suomen aikaa St.Louis Bluesista pudotuspelitaistelun kannalta elintärkeän 2-1-vierasvoiton napanneen Florida Panthersin sinivalkoinen ratkaisupelaaja ei ollut ehkä se kaikkein odotetuin.

Joukkueen voiton arkkitehti oli Aleksander Barkovin sijaan kahdella maalisyötöllään Aleksi Saarela.

Saarela oli istunut floridalaisjoukkueen viisi edellistä ottelua katsomossa, mutta ansaitsi Panthers-päävalmentaja Joel Quennevillen mukaan näytöillään harjoituksissa jälleen paikan pelaavasta kokoonpanosta.

Blues-ottelun suoritukset vakuuttivat ainakin Saarelan syötöstä voittomaalin iskeneen kesän 2018 Stanley Cup-mestari Brett Connollyn.

– Hän tekee valtavasti töitä ja on todella vahva kiekossa ollessaan. Kaikki ovat nykyään niin hyviä farmissa ja nälkäisiä tullessaan ylös. Saarela vaikuttaa todella nälkäiseltä ansaitakseen lisää jääaikaa ja oli loistava molemmissa maaleissamme, Connolly hehkutti Panthersin nettisivulla.

23-vuotias Saarela itse oli perisuomalaiseen tyyliin vaatimaton.

– Halusin vain tehdä alusta alkaen parhaani, laituri totesi.

Kolmatta täyttä kauttaan Pohjois-Amerikassa kiekkoileva Saarela saapui Floridaan lokakuun lopulla ja on päässyt pelaamaan joukkueessa ensimmäiset yhdeksän taalaliigan runkosarjaotteluaan, joissa on summannut 4 (2+2) tehopistettä.

Ennen kuluvaa sesonkia kasassa oli yksi NHL:n pudotuspeli viime keväältä Carolina Hurricanesin riveissä.

LUE MYÖS: Upea ottelu! Aleksi Saarela upotti viime kesän NHL-mestarin – saalisti hienot pinnat

LUE MYÖS: ”Piti meidät mukana pelissä” – huikea kiekkosade NHL:ssä ja kehut sosiaalisessa mediassa, Mikko Koskinen loistaa Oilersin maalilla

LUE MYÖS: NHL-joukkueen tuska kasvaa – supertähti Mikko Rantasen mukaan sairastuvalle: ”Se haisee, kun näkee joukkuekaverien loukkaantuvan”