Liigan päätuomarilegenda Jari Levonen päättää komean uransa torstain Ässät-TPS-ottelussa.

Tiistai-iltana Levonen puki raitapaidan päälleen viimeistä kertaa Kouvolassa tuomitessaan KooKoo-HIFK-ottelun ja oli kamppailun jälkeen huomion keskipisteenä – positiivisessa mielessä.

Molempien joukkueiden pelaajat kerääntyivät jonoksi ja kävivät halaamassa, sekä hyvästelemässä Levosen samalla, kun yleisö osoitti tälle seisaallaan suosiota.

Kaiken päätteeksi Levonen otti yleisönsä ja kiersi vielä kaukalossa kunniakierroksen.

53-vuotias Levonen nousi tuomarina todelliseksi legendaksi. Hän on voittanut seitsemästi sarjan parhaalle tuomarille jaettavan Unto Wiitala -palkinnon.

Vielä suurempi tunnustus on tullut Liiga-pelaajilta, jotka ovat valinneet Kultainen pilli –äänestyksessä hänet sarjan parhaaksi erotuomariksi peräti 15 kertaa.

Tiistain kamppailun jälkeen 978 Liiga-ottelua viheltänyttä Levosta kokeneempi päätuomari on ainoastaan viime kaudella pillin sivuun laittanut Timo Favorin, joka vihelsi urallaan hulppeat 1000 Liiga-ottelua.

Koko pelaajauransa Liigassa Ässiä edustanut Levonen tunnettiin porilaisjoukkueen todella tulisieluisena taistelijana, joka joutui useasti tukkanuottasille myös tuomareiden kanssa.

Laitahyökkääjänä viihtyneelle Levoselle tuomittiin 459 Liiga-ottelussa jäähyjä peräti 689 minuuttia.