Koronaviruksen haitat eivät koske universumillamme pelkästään terveyttä. Esimerkiksi urheilu on pitkälti ympäri pallon stopissa, ja koska ratkaisupelit olivat jo talvilajeissa ovella, kohtaavat muutamat joukkueet absurdeja tilanteita.

Pari tällaista ovat ruotsalaiset kiekkojoukkueet Björklöven ja MoDo, jotka yrittivät nousua maan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta Allsvenskanista pääsarja SHL:ään. Joukkueet olivat sarjan finaaleissa otteluvoitoissa 1-1, kunnes pelit lyötiin pussiin COVID-19:n takia.

Koronaviruksen takia kesken jääneen kauden päätteeksi pääsarjaan ei nouse yksikään sakki.

Epäreilujen pelillisten tilanteiden lisäksi piinaava tauti saattaa saada urheilukansaa raivon partaalle. Näin kävi Björklövenin päävalmentaja Joakim Fagervallille, joka latasi taudin niskaan sangollisen rapaa SVT:n haastattelussa.

– Kaikkien p*rkeleen murheiden ja lukuisten vuosien jälkeen olemme viimein pelanneet mielettömän kauden, niin onhan se tietysti v*tun selvää, että sitten iskee koronavirus.

– Kaikkien p*rkeleen murheiden ja lukuisten vuosien jälkeen olemme viimein pelanneet mielettömän kauden, niin onhan se tietysti v*tun selvää, että sitten iskee koronavirus, luotsi raivosi.

Björklöven-leirin äärimmäinen harmitus on ymmärrettävää, sillä joukkue paineli runkosarjassa ylivoimaiseen voittoon 121 pinnan saaliillaan. Allsvenskanin finaalivastus MoDo jäi kakkoseksi kymmenen pinnan päähän. Björköven jäi runkosarjan 52 ottelussa pisteittä vain kahdeksan kertaa.

Björklövenin toimitusjohtaja Anders Blomberg otti asian ”pikkuisen” rauhallisemmin kuin luotsi.

– Matto on vedetty jalkojemme alta. Tämä on, mitä on, ja se on samaa kaikille.

– Matto on vedetty jalkojemme alta. Tämä on, mitä on, ja se on samaa kaikille.

Joukkueessa pelasi Jukureista kesken kauden lähtenyt Fredric Weigel. Hän iski kauden 36 runkosarjan ottelussa tehot 4+23=27 (+3), karsintojen kahden pelin saldo oli 1+1=2 (-1).

MoDostakin asiaa kommentointiin syvästi pettyneeseen sävyyn. Seuran tiedotteessa eri jäsenet mielsivät, että päätös nousemattomuudesta on tehty äärimmäisen nopeasti. Lisäksi talven aikana taapertaneet joukkueet hyötyvät nyt, kun putoamisuhkaa ei ole.