Leijonalegendaan verrattu Aatu Räty yhä suosikki NHL:n ykkösvaraukseksi – yksi heikkous puhuttaa

© Kuva: Leijonat.fi

Oulun Kärppien keskushyökkääjä Aatu Rätyä pidetään useiden kykyjenetsijöiden papereissa suurimpana suosikkina NHL:n kesän 2021 varaustilaisuuden ykkösnimeksi.

17-vuotiaan hyökkääjän otteet kuluvalla kaudella varsinkin Nuorten SM-liigassa jättivät kuitenkin monet Pohjois-Amerikan kiekkotoimittajat kylmiksi: nuorukainen nakutti 30 junnupelissä tehot 2+19=21. Miesten puolella Räty iski 12 Liiga-peliin tehot 2+2=4.

The Hockey News listaa Rädyn yhä kesän 2021 ykkösnimeksi, joskin myös uhkakuvia löytyy.

– Rädyllä on takanaan jo yhdet nuorten MM-kisat ja kokemusta Liigasta. Hän tulee urheilullisesta perheestä. Koko, fyysisyys ja taistelutahto takaavat huipputason potentiaalin, kiekkoraamattu kehaisee.

– Räty pelaa peliä oikealla tavalla. Hänen luistelunsa pitää kuitenkin parantua. Mutta tietäen kuinka omistautunut hän on, niin hän löytää heikkoutensa ja kehittää niitä, kuuluu yksi kykyjenetsijäarvio.

Kaikki eivät olleet aivan yhtä optimistisia suomalaislupauksen potentiaalista. Yksi soraääni tuli jopa suomalaiselta, nimettömänä pysyttelevältä kykyjenetsijältä:

– Itse en ole mukana tässä ykkösvaraus-jutussa, koska Rädyllä on ollut vaikeuksia tehdä tulosta junioriliigassa. Miehiä vastaan hän on näyttänyt hyvältä. Hänessä on samankaltaisuutta verrattuna Mikko Koivuun, jolla oli aikanaan myös vaikeuksia luistelun kanssa. Tuon tason pelaajista minä puhun, suomalaisscoutti tylyttää.

Räty on joka tapauksessa yhden hiljaisemman ikäluokan jälkeen seuraava suomalainen supertähtipotentiaalin NHL-lupaus. Tämän kesän varausikäluokan suomalaishelmenä pidetään ennakkoon ainoaksi ykköskierroksen varaukseksi laskettua Anton Lundellia.

LUE MYÖS: NHL-toimittaja: Teuvo Teräväisen kauppaaminen oli Chicagolta jättimäinen virhe – ”Olisi nyt kärkihyökkääjä”

LUE MYÖS: Ville Niemisellä sisäpiiritietoa KHL:n jatkosta – paljasti C Morella: ”Tämän viikonlopun aikana…”