Kanadalaisen SJHL-joukkue Humboldt Broncosin järkyttävä bussiturma pysäytti kiekkomaailman huhtikuussa 2018. Joukkue oli menossa pudotuspeliotteluun, kunnes pelaajia kuljettanut linja-auto ja rekka törmäsivät tuhoisin seurauksin.

16-21-vuotiaista ihmisistä peräti 16 ihmistä kuoli ja 13 loukkaantui. Yksi tragediassa rajusti kärsinyt on Ryan Straschnitzki. Rintarangasta alaspäin halvaantunut ja Thaimaassa asti leikkauksessa käynyt pelaaja on toiminut kolarin jälkeen radikaalisti, CBC kirjoittaa.

Hän haastoi oikeuteen kolarissa menehtyneen bussikuljettajan sekä vankilaan tuomitun rekkakuskin, bussin ja rekan omistaneet yhtiöt sekä Albertan ja Saskatchewanin hallitukset. Kelkkajääkiekko-otteluihin jo osallistunut pelaaja hakee mielestään syypäiltä lähes 14 miljoonaa dollaria korvauksia vammojen ja ansionmenetyksen takia.

Rekan kuljettaja on äskettäin todettu yksin syylliseksi onnettomuuteen. Hän ei noudattanut pysähtymismerkkiä risteyksessä. Ennen törmäystä joukkueen bussikuski sen sijaan jarrutti ja rajusti, mutta tuokaan ei estänyt totaalista tuhoa.

Tuhon jälkeen nykyisin 20-vuotiaalle Straschnitzkille on tehty selkärangan leikkaus, ja sen jälkeen hän on ojentanut raajojaan. Pääkivuista, puhevaikeuksista, unettomuudesta, vihasta ja masennuksesta kärsivä nuori kanadalainen joutuu vielä moneen monimutkaiseen lääketieteelliseen toimenpiteeseen.