Peruuntunut Liiga-kausi 2019-2020 jatkuu konsolipelin voimin.

Liiga tiedottaa verkkosivuillaan, että Suomen mestari ratkotaan tänä keväänä NHL 20 -konsolipelillä. ePlayoffsit näytetään Telia Esports Seriesin toimesta.

– Jääkiekkokausi päättyi tänä vuonna ennenaikaisesti koronavirusepidemian vuoksi, kuten moni muukin urheilulaji. Halusimme kuitenkin tarjota Liiga-faneille viihdettä ja mahdollistaa virtuaaliset ePlayoffsit.

– Yhteinen sävel löytyi Liigan kanssa nopeasti, ja playoffsien tuominen Telia Esports Seriesin sateenvarjon alle oli luonteva tapa jatkaa keskeytynyttä kautta. e-urheilun koti on Telialla ja MTV:llä. Näin ollen Liigan ePlayoffsien seuraaminen sekä MTV:n että Telia TV:n kanavien välityksellä tarjoaa suomalaisille loistavan mahdollisuuden nauttia virtuaalisesta jääkiekkoviihteestä parhaaseen katseluaikaan, Telian esports-tiimistä Niklas Segercrantz sanoo Liigan tiedotteessa.

Pudotuspelit käyntiin runkosarjasijoitusten mukaan

ePlayoffsit aloitetaan suoraan Liigan runkosarjasijoitusten perusteella. Mukana ovat kaikki 10 kevään peleihin selviytynyttä joukkuetta. Ottelut pelataan NHL 20 -pelillä ja ottelusarjat ratkotaan paras kolmesta -menetelmällä. Pelimuotona toimii 1 vs. 1.

Liiga-seurat ovat nimenneet kukin oman edustuspelaajansa viihteelliseen loppumittelöön. Mukana pelaamassa nähdään niin ammattikiekkoilijoita kuin seuran kannattajiakin. Kaikkia pelaajia yhdistää NHL 20 -pelikokemus sekä rakkaus omaa edustusseuraa kohtaan.

Ammattijääkiekkoilijoista mukana ovat muun muassa vuoden 2019 MM-joukkueessa pelannut, kultaa Suomelle tuonut Harri Pesonen (JYP) sekä rapakon takana AHL-liigassa kiekkoilevat Joni Tuulola (HPK) ja Joona Luoto (Tappara), joka on pelannut tällä kaudella myös NHL:ssä. Muilla toimialoilla ansioituneita ePlayoffs-pelaajia ovat huippukokki Teemu Laurell (Lukko) ja muusikko-näyttelijä Sami Hintsanen (Ilves).

Ottelut katsottavissa tv:stä

Pelaajat mittelevät kotoaan käsin ja pelit koostetaan ottelulähetyksiksi, joita voi seurata MTV-palvelussa, C Morella ja Telia TV:n extra-kanavalla keskiviikkoisin ja lauantaisin 8. huhtikuuta alkaen.

Noin kahden tunnin mittaiset, selostetut ottelulähetykset alkavat klo 18. Virtuaalisessa ePlayoffs-studiossa häärivät Telian Liiga-lähetyksistä tutut kasvot Suvi Puukangas ja Ari Vallin. Vauhdikkaalla selostustyylillään väriä lähetyksiin tuo Jani Alkio.

Finaalilähetys nähdään 25. huhtikuuta ja on kokonaisuutena katsottavissa edellä mainittujen kanavien lisäksi MTV:n Sub-kanavalla kello 16.

Lähde: Liigan verkkosivut