Esa Pirnes pitää edelleen hallussaan KHL:n suomalaispelaajien yhden kauden piste-ennätystä.

Oululaislähtöinen Pirnes summasi ainoalla itäliigakaudellaan 2008-09 Atlant Mytishchin riveissä peräti 50 (22+28) tehopistettä.

Päättyneellä kaudella Jokereiden superpuolustaja Mikko Lehtonen pääsi ennätyksestä jo pisteen päähän ja Pirnes olisikin jo valmis luovuttamaan ”valtikan” seuraajilleen.

– Olen jo viimeiset pari vuotta pohtinut kuka voisi rikkoa ennätykseni. Tällä kaudella olin varma, että Mikko Lehtonen sen tekisi. Jokainen ennätys on tehty rikottavaksi ja olen onnellinen kuka ikinä sen saavuttaakaan, Pirnes toteaa KHL:n nettisivulla.

Mahdollisia ennätyksentekijöitä ovat Pirneksen mukaan ainakin Salavat Julajev Ufan Teemu Hartikainen ja Sakari Manninen, Dinamo Moskovan Teemu Pulkkinen, sekä Sibir Novosibirskin Mikael Ruohomaa.

– Paljon riippuu tietenkin pysyvätkö he terveenä ja pystyvät pelaamaan ilman vammoja koko kauden, Pirnes painottaa.

Suomalaissentteri muistuttaa myös hyvien ketjukavereiden tärkeydestä.

Pirnes antaa rekordistaan suuren kunnian tuolloin samassa ketjussa pelanneelle KHL:n kaikkien aikojen pistekunkku Sergei Mozjakinille.

– Mozjakin on paras laituri, jonka kanssa olen koskaan pelannut ja kaiken lisäksi mahtava kaveri. En usko että olisin tehnyt ennätystä ilman häntä, Pirnes painottaa.

Kärpät-kasvatti lopetti pelaajauransa 2016 ja toimii nykyisin Viasatin kiekkoasiantuntijana.