Yksi Liiga-kauden kohutuimmista tapauksista oli Lukko-puolustaja David Nemecekin taklaus Ässien Otto Kivenmäkeen. 20-vuotias nuorukainen katsoi juuri alas, kun tshekkipakki jysäytti häntä taklauksella päähän. Kivenmäki menetti tilanteessa vielä epäonnisesti kypäränsäkin ja iski takaraivonsa jäähän.

Kiekkoväki oli peloissaan nuoren hyökkääjälupauksen puolesta, kun hänen äitinsä Riina julkaisi lohduttoman päivityksen sosiaalisessa mediassa.

– Huominen kertoo enemmän. Tulevaisuus loput. Kausi (ja pahimmillaan koko ura jääkiekkoilijana) joka tapauksessa jäi nyt tähän ja kohta alkavat yo-kirjoitukset on nyt unohdettu, äiti kirjoitti.

Kivenmäki kommentoi vointiaan Ilta-Sanomien haastattelussa.

– En muista siitä pelistä mitään. Muistan vain joitain yksittäisiä juttuja siitä päivästä, mutta en mitään muuta, Kivenmäki kertoo kohtalokkaista tapahtumista.

– Olihan se outoa katsoa tilanne, kun ei ole mitään muistikuvia. Ihan kuin olisi katsonut jotain toista pelaajaa. Oli vaikea käsittää, että se olin minä.

Kiekkoihmiset ovat pelänneet, että Kivimäen kiekkoura päättyi kohutaklaukseen. Niin ei onneksi kuitenkaan ole käymässä.

– Kiekkoura jatkuu. En todellakaan ajatellut lopettavani. Jos lääkärit olisivat suositelleet uran lopettamista, silloin sitä vaihtoehtoa olisi pitänyt miettiä vakavasti, mutta onneksi näin ei käynyt, Kivenmäki kertoo.

– Kaikki magneettikuvat näyttivät hyviltä eikä ole ollut mitään pahempia oireita, joten lääkärit olivat myös toiveikkaita heti alusta asti. Pahemmin olisi voinut käydä, mutta onneksi siitä selvittiin säikähdyksellä.