Jukka Jalonen kertoi lauantaina Ilta-Sanomien haastattelussa, että kuluneen kauden Liigasta vain yksi suomalaispelaaja pärjäisi tällä hetkellä varmuudella NHL:ssä.

Leijonien päävalmentaja kertoi, että hänen mielestään kyseinen pelaaja on Kärppien Juho Lammikko, joka on pelannut urallaan aiemmin Florida Panthersissa.

– Dallasissa meiltä kysyttiin, keitä pelaajia SM-liigassa on. Sanoin, että mielestäni varmin NHL-pelaaja, sellainen jonka ottaisin joukkueeseeni ja tietäisin pärjäävän NHL:ssä, on Juho Lammikko. Hänet ottaisin heti, Jalonen kertoi IS:lle.

– Lammikko pystyy pelaamaan NHL:ssä ainakin nelosketjussa keskellä tai laidassa, jopa kolmosketjussa keskellä tai laidassa. Hän pystyy pelaamaan kahteen suuntaan, on tarpeeksi iso ja liikkuu hyvin. Hän on hyvä, urheilullinen jätkä.

Liigassa on myös monia muita urallaan eteenpäin pyrkiä pelaajia, kuten Teemu Turunen, Eemeli Suomi ja Jesse Puljujärvi, mutta näiden pelaajien kohdalla NHL-haaveet eivät ole välttämättä nyt ajankohtaisia. Tulevaisuudessa tilanne voi olla toisenlainen.

– En ole ”Puljusta” oikein varma. Jos olisin pudotuspeleihin tähtäävän NHL-seuran päävalmentaja ja saisin päättää, niin en ottaisi Puljua kahteen ensimmäiseen ketjuun, Jalonen sanoi.

– Jos Pulju olisi vähän erityyppinen pelaaja, hän voisi ottaa nyt kolmos- tai nelosketjun roolin NHL:ssä. Jos hän pystyisi pelaamaan alivoimaa hyvin, niin kuka nyt ei ottaisi omaan joukkueeseensa noin hyvin liikkuvaa ja atleettista jätkää, joka pystyy tekemään maaleja silloin tällöin, Jalonen kehui.