Traktor Tsheljabinskissä ja AK Bars Kazanissa päättyneellä kaudella KHL:ää pelannutta Jesse Virtasta (arkistokuvassa) hehkutetaan Ruotsin suunnalla ylvääseen sävyyn. Pelaajan kausien 2017-19 seura Färjestad haluaa miehen takaisin SHL:ään ilmeisen tosissaan.

Färjestadin toimitusjohtaja Peter Jakobsson sanoo Hockey Newsille kyseessä olevan unelmahankinta. Seura ja Virtanen ovat olleet yhteyksissä tiiviisti, ja osapuolet ovat käyneet kuulemma rakentavaa vuoropuhelua keskenään.

– Tiedämme, että hän ja hänen perheensä nauttivat ajastaan Karlstadissa paljonkin. Ja me pidimme heistä todella, Jakobsson hehkuttaa.

Virtanen nakutti KHL:ssä yhteensä 60 runkosarjan ottelussa pisteet 5+13=18 (-1), neljän pudotuspeliottelun saldo oli 0+1=1 (+5). Färjestadissa Virtanen sivalsi 103 runkosarjan koitoksessa tehot 12+59=71 (+18), 20 pudotuspeliottelua toivat pinnat 4+9=13 (0).

Jakobsson ei ole tietoinen siitä, että Kazan-leirissä Virtanen ei herätä enää kiinnostusta. Toisaalta samalla hän tiedostaa sen, että leijonapakilla voisi olla vientiä ympäri Euroopan.

– Virtanen on tyyppi, joka pelaa paljon ja etenkin ylivoimalla. Tiedän, että me voimme olla vaihtoehto hänelle, jos Venäjällä tai Sveitsissä ei ole tarjolla mitään.

Lukko-kasvatti on ottanut lähivuosina isoja askeleita kohti huippua. Esimerkiksi miesten maajoukkueeseen hän nousi vasta kaudella 2015-16.