Liigassa pari kautta TPS:n ja KooKoon maalilla torjunut Henrik Haukeland jättää Suomen kaukalot. Hän suuntaa kahdeksi seuraavaksi talveksi Ruotsin pääsarjan, eli SHL:n Färjestadiin.

Norjan väreissä MM- ja olympiajäillä torjunut tähti pysäytteli kaudella 2018-19 TPS:ssä pikkumustia runkosarjassa 91,4:n ja pudotuspeleissä 91,8 prosentin tarkkuudella. KooKoossa kiekot pysähtyivät täysin samoin numeroin, kun TPS:ssä runkosarjassa – 91,4.

Pelimääränsä Kouvolassa turkulaisjoukkueen ajoista puolella lisännyt (26-50) Haukeland nousi hiljalleen Liigan terävimpien timanttien kastiin. Pelaaja ei horju lehdistön tai menestyspaineiden tuomista odotuksista.

– Sehän on vain hauskaa. Ajatus siitä, ettei pelaa vaatimusten leimatessa tai stressaantunut, on vieras. Olemme jahtaamassa menestystä. Näen nuo asiat vain positiivisena, Haukeland sanoo Färjestadin kotisivuilla.

Pelaaja tavoitettiin langoille kotikaupungistaan Norjan Fredrikstadista. Haukelandin uusi joukkue on Ruotsin Karlstadista, ja se kuuluu maan suurimpiin kiekkoseuroihin. 2000-luvulla se on pelannut maan pääsarjan finaaleissa yhdeksän kertaa. Keväällä 2002, 2006, 2009 ja 2011 se vuoli kultaa.

– Olen kuullut, että Karlstad on erittäin kaunis kaupunki. Mutta täällä Norjassa mikään ei lyö Fredrikstadia. Olen kuullut vain hyviä asioita Karlstadista ja Färjestadista. Kyseessä on yksi Euroopan huippuseuroista, ja toivon vieväni omaa kehitystä eteenpäin, Haukeland heittää.

Seuran puheenjohtaja Peter Jakobsson ylistää KooKoosta tullutta norjalaisvahtia. Tämä tietää, että Haukeland nosti sekä Timrån että Leksandin aikoinaan pääsarja SHL:ään.

– Ja hän on hyvän ikäinen (25). Kahden viimeisen kauden aikana hän on saanut arvokasta kokemusta Liigasta. On hienoa, että meillä on taas Norjan värit rosterissa.