Pelicansissa kautensa aloittanut, mutta Kärppiin siirtynyt helsinkiläispuolustaja Miihkali Teppo, 27, ei peittele puheita EHT:sta tai ulkomaista jutun kirjoittajan tentatessa tulevaisuudesta.

Viitteitä uran nousukiidosta antoi helmikuun 4. päivä, kun oululaisjoukkue tiedotti hankkineensa Tepon takalinjoille loppukauden kestävällä lapulla. Kun kuukausi myöhemmin hänelle rustattiin kahden vuoden jatkosopimus, saattoi moni hieraista silmiään tosissaan.

Kausi oli 58 ottelussa luutineelle pelaajalle nousujohteinen todellakin.

– Suurin homma oli se, että tuli pelattua ehjä kausi. Kun sai pelata ehjänä, kehittyi pelaajana, Teppo järkeilee.

– Tuntui siltä, että kun kroppa oli valmiina, oli hyvä fiilis mennä pelaamaan. Oli luotettava olo.

Yllätyssiirto

Jos yllätti siirtyminen Kärppiin suuren yleisön, niin niin se yllätti miehen itsensäkin.

– Tuli aika yllätyksenä, ei kuitenkaan pelillisesti joukkueena mennyt Lahdessa hyvin tällä kaudella.

– Kun tuli tällainen kysely, että olisiko halua mennä Ouluun, niin halusin tarttua. Hyvin meni Oulussa pelit, hyvin pääsin joukkueeseen sisään. Se, että tehtiin jatkoa, ei tullut välttämättä yllätyksenä, Kärpissä 14 ottelussa peruspakille kelpopisteet 2+3=5 (+5) tehnyt Teppo luettelee.

Se on ihan selvä juttu, että Kärpät on joukkueena ja seurana jokaiselle paikka, josta on tie auki ihan mihin hyvänsä – vaikka jääkiekko joukkuepeli onkin. Teppo ei peittele puheita EHT:sta tai ulkomaista jutun kirjoittajan tentatessa tulevaisuudesta.

– Kun tuli tällainen kysely, että olisiko halua mennä Ouluun, niin halusin tarttua.

– No, aina haluaa menestyä joukkueena.

– Mutta huomasi sen, että toi on itselle mahdollisuus kehittyä ja nousta paremmaksi siellä. Kärpissä on hyvä valmennus, saa hyvin vastuuta.

Jos alle 18-vuotiaiden MM-pronssimitalisti pysyy tulevaisuudessa ehjänä ja toivottavasti ensi syksynä uuden kauden alkaessa Teppo onnistuu, on hänellä saumat käytännössä vaikka mihin.

– Kyllä mulla on tavoitteet päästä EHT:lle ja sitä kautta nousta ylemmäksi Liigan listoilla pakeissa. Joskus ehkä ulkomaillekin, siihen tarvii aika paljon duunia. Aika tärkeä homma on ehjänä pysyminen.

– Kyllä mulla on tavoitteet päästä EHT:lle. Joskus ehkä ulkomaillekin.

Mutta nälkää riittää myös silloin, kun Kärppien paita puetaan päälle seuraavan kerran.

– No joo, sitä jäi tästä kaudesta – haluaa pelata pleijareita.

Nyt pudotuspelien pelaaminen ei leimaa arkea koronaviruksen pysäyttäessä urheilumaailman lähes kokonaan. Teppo on viettänyt aikaansa asunnossaan, joka on ollut hänellä kuusi vuotta.

– Vähän olen ruvennut taas treenaileen, käynyt lenkillä ja kotona jumpannut. Aika yksitoikkoista on.

Erikoiset ääripäät

Tepon osalta kausi alkoi siis Suomen Chicagossa, Pelicansissa. Pakki iski 44 ottelussa tehot 2+5=7 (-10), kunnes tarina Lahdessa loppui. Pussinokkainen lauma oli mysteeri, sillä kaudella 2018-19 runkosarjassa peräti kolmanneksi päätynyt joukkue olisi jäänyt nyt tyystin ulos pudotuspeleistä.

Se sukelsi urakalla, vaikka kauden ensimmäisen viikonlopun jälkeen Pelicansin värit keikkuivat Liigan piikkipaikalla.

– Alussa oli ehkä vähän hankalaa. Oli CHL:ää ja näitä, saatii hyvä alku Liigaan. Sen jälkeen tuntui, että kun edellinen kausi meni hyvin, niin että kyllä tämä tästä lähtee. Kun alkoi tulee tappioita, niin ei osattu käsitellä sillee oikein tai reagoida nopeasti. Kaikki alkoi menee huonosti.

– Kaikki alkoi menee huonosti.

Korttitalo alkoi murtumaan nopeasti ja totaalisesti. Ensiksi monoa sai päävalmentaja Ville Nieminen, jonka jälkeen joukkueesta lähti yksi avainpelaaja toisen jälkeen.

– Ei se tietenkään helppoa ole. Kaikki haluavat voittaa ja yrittää voittaa, mutta ei vaan onnistu. Välillä pelattiin ihan hyvin, mutta silti hävittiin. Sehän laski entisestään fiilinkiä, kun ei hyvilläkään peleillä saatu tulosta. Sellanen aika ei oo helppoa.

– Jos 15 pelistä tulee 11-12:ssa turpiin, niin alkaa miettii peleihin menemistä sillee, että mitähän tänään tapahtuu. Johtoasemassa saattaa tulla pelko, että toivottavasti (vastustaja) ei tee maalia. Siinä vaiheessa ei ole hyvä pelata kiekkoa.

Jos oli Tepon kauden alku erikoinen – Liigan piikkipaikalta nopea romahdus -, niin ihan samaa oli kauden loppuminenkin. Epäonnen päivänä pidetty perjantai 13. lopetti kaiken seinään maaliskuussa.

Asiasta oli kuulemma puhuttu siihen sävyyn, että jotain tällaista saattaa käydä.

– Oli vähän sillee, että ei oo hätää, pelaaja sanoo aluksi.

– Jos 15 pelistä tulee 11-12:ssa turpiin, niin alkaa miettii peleihin menemistä sillee, että mitähän tänään tapahtuu.

– Ei sitä oikein pystynyt käsittämään, että se oikeesti loppu. Oli aika outo fiilinki. Koko vuoden oli tehty töitä ja parhaat pelit oli alkamassa, peruspuolustamisen kelpomies huokaisee.

Nyt Teppo tekee kotonaan ruokaa.

– Voi harjoitella erilaisia ruokia. Jotain sudokua olen täytellyt, ja lukenut kirjoja. Totta kai treenaamista on aloiteltava. Voi vetää vaikka pidempää lenkkiä, saleille ei pääse. Toivottavasti ne aukeavat kuukauden päästä.

Onkohan Kärppien pakilla antaa kirjasuositusta?

– Just luin Auschwitzin tatuoijan. Se oli mielenkiintonen.