Kuten kuvaan kuuluu, nähtiin Liigassa päättyneellä kaudella onnistujien ja upeiden tarinoiden lisäksi myös valtavia floppeja. Listasimme sesongin 15 pahiten epäonnistunutta ulkomaalaispelaajaa.

Kuten ranking näyttää, epäonnistui pudotuspeleistä karsiutumaan tuomittu TPS tässäkin valossa pahasti. Tapparan kovaan kokoonpanoon puolestaan ei ollut asiaa tasapaksuilla ulkomaalaisillakaan.

15. Ryan Wilson, KalPa
KalPassa kolmatta kauttaan luutinut ja tammikuussa viimeisen ottelunsa pelannut kanukki tuntui olevan liian usein jaloissa, eikä hän pystynyt tuomaan mitään omaa hyvää peliin. Kauden 35 ottelua toivat tehot 0+6=6 (-5).

14. David Nemecek, Lukko
Liigassa ensimmäisen ison kautensa (38, 0+8=8, +5) pelannut pakki ei näkynyt oikein missään muualla kuin Ässien Otto Kivenmäen rusikoinnissa. Toki pelaajan rooli on puolustava puolustaja, joten siinä mielessä ei näkyvyydessä ihmeitä kannattanutkaan odottaa.

13. Samuel Bucek, KooKoo
Kauden sensaatiojoukkue ei monessakaan asiassa epäonnistunut, mutta Bucekin pestaaminen siltä meni vihkoon. Slovakialainen ei saanut viidessä pelissä (0+1=1, -1) missään vaiheessa punaisesta langasta kiinni.

12. Emil Forslund, SaiPa
Lappeenrantalaisia neljässä ottelussa edustaneen Forslundin piti olla joukkueessa loppukauden, mutta lopulta vyölle kertyi tammi-helmikuussa neljä ottelua ilman minkäänlaisia näyttöjä. Pelaaja pääsi kokeilemaan kaikkea ykkösketjusta ylimääräiseen hyökkääjään.

11. Dante Salituro, SaiPa
Jos oli Forslund SaiPalta hutihaku, niin samaan kastiin meni Saliturokin. Pelaaja sai näytönpaikan kolmessa ottelussa, mutta Connor McDavidin hyvä tuttu ei pystynyt vastaamaan huutoon millään saralla. Kanukki edusti päättyneellä kaudella jopa neljää joukkuetta.

10. Rob Bordson, HPK
Kauden 2018-19 kokonaan missannut, ja kesken talven Suomeen tullut pelaaja ei pystynyt tuomaan Hämeenlinnaan mitään maata mullistavaa. Sentteri iski 10 pelissä pisteet 0+4=4 (-2), vaikka aiempina kausina hän on pystynyt siellä täällä vähintään noin 20 pinnaan.

9. Fredric Weigel, Jukurit
Mikkelistä kesken kauden lähteneelle pelaajalle ei tahtonut löytyä missään vaiheessa pelillistä kotia. Sentteri iski 17 kamppailussa vaisut tehot 2+2=4 (-2).

8. Simon Åkerström, Ässät
Siirtotakarajalla ruotsalaisesta luopunut Ässät ei ikävä kyllä menettänyt pelaajan pois päästämisessä mitään. Ruotsalainen teki 28 pelissä tehot 0+3=3, tehotilasto painui viisi pinnaa pakkaselle. Ei oikein mitään lisäarvoa tuova pelaaja.

Zach Budish oli menneellä kaudella kuin varjo entisestä. KUVA: Juha Tamminen

7. Zach Budish, TPS
Jukureissa aikoinaan ja TPS:ssäkin aiemmilla kausilla hyökkäyspäässä näyttäviin ratkaisuihin pystynyt hyökkääjä oli kuin varjo aiemmasta. Kun kauden 44 peliä toivat tehot 8+14=22 (-11), voitaneen pelaajan todeta epäonnistuneen roolissaan. Ei näkynyt nokkeluutta tai hyökkäyspelotetta liikaa.

6. Greg Squires, TPS
Oikea hyökkääjä summasi vyölleen 14 peliä pistein 0+4=4 (-4). Yhdysvaltalainen oli näkymätöntä massaa vaisun joukkueen sisällä. Tuntui, ettei hän oikein tiennyt itsekään, mitä pitäisi tehdä.

5. Anton Holm, TPS
Kauden aikana ajoittain vaarallisia hyökkäyspään otteita väläytellyt ruotsalainen sivalsi 31 pelissä pisteet 9+3=12 (-4). Laiturissa olisi ollut potentiaalia paljon enempään, mutta TPS:n jättäneen pelaajan taso valui käsi kädessä joukkueen kanssa romukoppaan.

4. Jonathan Racine, Tappara
Vaikean näköisesti luistimilla liikkuva pelaaja sai vastuuta viidessä ottelussa. Noissa syntyivät tehot 0+1=1 (+1). Racine oli käsittämättömän oloinen haku, kun hän ei näyttänyt olevan edes peruspuolustamisessa mikään ihmetekijä.

3. Steven Iacobellis, Tappara
Vähän sama kuin Racine: Hajuton, mauton, ei oikein mitään tuova. Sentteri viimeisteli 27 pelissä tehot 1+10=11 (+4). Annetuilla, vaisuilla näytöillä ei Tapparan tasoiseen rosteriin pitäisi olla mitään asiaa.

2. Stefan Steen, Sport
Yksi liigakauden pahimmista pettymyksistä. Sportin kohdalla haaveet jatkopaikoista olivat lopulta pienestä kiinni, jonka vuoksi Steenin epäonnistuminen (88,58) nousee entistä korostetummin pinnalle. Kokonaan pelaamissaan otteluissa hän juhli vain kolmea voittoa.

1. Jens Olsson, TPS
Hirvittävä epäonnistuminen ja oikeastaan Olssonin (29 ottelua, 0+3=3, -20) hankkiminen kuvasti TPS:n epäonnistumista jokaisessa valossa osuvasti: Vihkoon menivät hankinnat, eikä kaukalossakaan toiminut monikaan asia.

LUE MYÖS: Kaleva: Useat tähtipelaajat lähdössä Kärpistä – Juhamatti Aaltonen vaihtaa maisemaa