TPS vahvisti tiistaina maanantain huhun, jonka mukaan seurassa olisi koronavirustartunta. Joukkue tiedotti kotisivuillaan, että A-nuorten pelaaja oli ilmoittanut tartunnastaan A-nuorten valmennusjohdolle. Kyseinen pelaaja ei ole harjoitellut liigaryhmän mukana.

Pelaaja sai tartunnan vapaa-ajallaan ja TPS:n kaksi liigapelaajaa on altistunut tämän kautta. He ovat lääkärin ohjeistuksen mukaisesti omaehtoisessa karanteenissa toistaiseksi.

Joukkueen lääkäri Niklas Lindblad kertoi, miten seurassa menetellään seuraavaksi.

– Arki jatkuu suunnitellusti turvallisessa ympäristössä ohjeita noudattamalla vapaa-ajalla ja harjoittelussa.

– Tässä kohtaa tulee esille vastuullisuus siihen, että yleisiä annettuja ohjeita noudatetaan ja joukkueen lääkärin tarkennettuja ohjeita noudatetaan.

– Silloin kun sosiaalinen piiri on niin altistumaton kuin mahdollista, on myös tarkkaan ohjeistettu turvanäkökohdat huomioiva harjoittelu turvattu altistumiselta niin kuin se vain on mahdollista.

TPS:n harjoituskausi alkoi viime viikolla. Tuolloin seura tiedotti, että poikkeusolosuhteista huolimatta joukkue pystyi toteuttamaan yhdessä lääkärien kanssa suunnitellun testiprotokollan, jossa huomioitiin viranomaisten antamat ohjeistukset etäisyyksien sekä kokoontumisten osalta.

Tämä tarkoitti siis sitä, että yksi pelaaja kerrallaan suoritti joukkueen kotihallin kuntosalissa pyöräergometritestin, jolla selvitettiin pelaajien nykykuntoa. Pelaajat saapuivat myös hallille porrastetun aikataulun mukaisesti, ylimääräisiä kontakteja vältellen.