Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) puheenjohtaja Rene Fasel on kommentoinut mahdollisuuksista saada NHL-pelaajat mukaan Pekingin 2022 talviolympialaisten kiekkoturnaukseen.

– Ennen koronapandemiakriisiä meillä oli hyvä keskusteluyhteys NHL:n kanssa pelaajien mahdollisesta osallistumisesta, mutta nyt emme tiedä millainen seuraavasta kaudesta siellä tulee, emmekä siitä millainen sesonki Euroopassa on, Fasel toteaa uutistoimisto RIA Novostille ja jatkaa:

– Maailma on tällä hetkellä täysin sekaisin, eikä kukaan pysty sanomaan saapuvatko NHL-pelaajat kisoihin (2022 olympialaisiin). Toivon kuitenkin, että heti kun koronavirus saadaan hallintaan tilanne voisi muuttua. On nähtävä kuinka paljon rahaa NHL häviää ja mikä on tilanne Kiinassa.

Fasel uskoo NHL-pelaajien tulon kisoihin ratkeavan ensi keväänä. Vielä tammikuussa sveitsiläinen asetti taalaliigan komissaari Gary Bettmanille takarajaksi ensi elokuun lopun.

NHL-pelaajat olivat mukana kaikissa talvikisoissa 1998-2014, mutta Pyeongchangissa 2018 taalaliigan taitureita ei kaukaloissa nähty.