Champions Hockey League tiedottaa kotisivuillaan, että maailmalla riehuvan koronaviruspandemian ja epävarman tulevaisuuden takia CHL:n hallitus on päättänyt ennakoida jo nyt ensi kauden suhteen. Sarjakausi alkaa vasta lokakuussa, noin kuukausi alkuperäistä myöhemmin.

Champions Hockey League

@championshockey
Due to the ongoing coronavirus pandemic and the uncertainty regarding professional sports competitions across Europe, the CHL Board has decided to act proactively and to postpone the start of the CHL season by one month to the beginning of October. More: championshockeyleague.com/en/news/chl-pl…

– CHL:ään osallistuu 13 maata. Se tarkoittaa, että olemme riippuvaisia ​​13 eri maan hallituksen antamista päätöksistä ja määräyksistä, CHL:n presidentti Peter Zahner perustelee.

CHL:ssä ei pelata lainkaan alkulohkoja, vaan 32 joukkuetta aloittavat pokaalista pelaamisen suoraan pudotuspeleistä.

– Osallistuvien joukkueiden on kyettävä matkustamaan, ja tavoitteemme on, että pelejä pelataan katsojien edessä.

– Täten olemme päättäneet olla aktiivisia asian suhteen, ja olla ottamatta riskiä.

Kuten viime kaudellakin, pudotuspeliparin kumpikin osapuoli pelaa ottelun kotona ja ottelun vieraissa. Välieriin asti paremmuuden ratkaisee pistevertailu, mutta finaali pelataan kerrasta poikki vajaan vuoden kuluttua 9. helmikuuta 2021.

– Ymmärrämme, että tämä muutos on odottamaton, mutta oudot ajat vaativat erityisiä toimenpiteitä. Tavoitteenamme on tehdä osallistuvien joukkueiden ajat mahdollisimman helpoiksi, koska kaikki joutuvat tällä hetkellä ennennäkemättömiin haasteisiin.

Suomea CHL:ssä edustavat runkosarjan neljä parasta, eli Kärpät, Lukko, Tappara ja Ilves.