Listasimme aiemmin parhaat pelaajat jokaisesta kiekkomaasta. Nyt on aika kääntää katseet kotimaahan ja Liigaan.

Valitsimme parhaan Liiga-pelaajan jokaisesta maasta. Ehtona oli, että maasta täytyy olla useampi kuin yksi isomman kaliiberin pelaaja.

Kanada: Justin Danforth, Lukko

Liigassa on paljon erinomaisia kanadalaisia, mutta Justin Danforth nousee porukan ehdottomaksi ykköseksi. Sentterin nopeus ja taidot tekevät hänestä sen kaliiberin vahvistuksen, jota ei koko sarjassa joka vuosi nähdä.

Suomi: Juho Lammikko, Kärpät

Kärppien Juho Lammikko ei ollut kaikkein kovin pistemies, mutta hän on kokonaisvaltaisesti Liigan ehdottomasti paras pelaaja. Jopa Leijonat-valmentaja Jukka Jalonen kommentoi, että Liiga-pelaajista Lammikolla on kaikkein suurin NHL-potentiaali.

Ruotsi: Sebastian Dyk, HIFK

Helsinkiläisten ruotsalaishankinta Sebastian Dyk oli yksi koko kauden aliarvostetuimmista pelaajista. Hyökkääjältä löytyi pehmeitä käsiä, joilla viimeisteltiin komeasti vähässäkin tilassa, sekä tasaisuutta läpi kauden. Ehkä ensi kaudella Dykin nimi näkyy enemmän myös otsikoissa.

Sebastian Dyk oli päättyneellä kaudella HIFK:n tehokkaimpia pelaajia. Kuva: Juha Tamminen

Yhdysvallat: Matt Caito, KooKoo

Matt Caito oli yksi koko Liiga-kauden isoimmista yllättäjistä. Hän oli takonut kovia tehoja EBELissäkin, mutta kuka olisi arvannut saman jatkuvan Liiga-tasollakin. Ensi kaudeksi puolustajien pistepörssin voittajaa kutsuu isommat ympyrät.

Slovakia: Tomas Zaborsky, SaiPa

Tomas Zaborsky on koko Liiga-historian slovakialaisten pistepörssin ykkönen. Seurat ovat vaihtuneet vuosien varrella, mutta taidot eivät ole kadonneet missään vaiheessa mihinkään.

Tshekki: Jakub Krejcik, Kärpät

Jakub Krejcik on monen valinta koko Liigan parhaaksi puolustajaksi. Oli mitä mieltä tshekkipakista hyvänsä, tilastot puhuvat omaa kieltään: 44 ottelua, kahdeksan maalia, 30 tehopistettä ja tehotilasto 29 pykälää plussalla.

Unkari: Vilmos Gallo, KooKoo

Voi olla yllättävää, että Liigasta löytyy tähtistatuksen unkarilainen ja vieläpä useampi kappale. Heistä kovin oli 23-vuotias KooKoo-hyökkääjä Vilmos Gallo. Kyseessä oli hänen nuoren kiekkouransa tehokkain sesonkinsa. Taituri nakutti 53 ottelussa tehot 14+28=42.