Hyökkääjä Aleksi Halme otti päättyneellä kaudella ison askeleen urallaan.

20-vuotias Halme pääsi pelaamaan 20 runkosarjaottelua, sekä kolme pudotuspeliä Jokereiden KHL-joukkueessa ja solmi sesongin päätteeksi helsinkiläisten kanssa kaksivuotisen jatkodiilin.

Halmeen kausi alkoi Mestiksen Kiekko-Vantaan riveissä, mutta Jokereiden loukkaantumistilanteen myötä avautui mahdollisuus myös kirkkaampiin valoihin. Laituri osoitti pysyvänsä vauhdissa myös KHL-tasolla ja summasi runkosarjassa 4 (3+1) tehopistettä.

Halmeen tilanteessa ottajia olisi saattanut löytyä myös Liigasta, jossa tarjolla olisi voinut olla isompaa ja varsinkin varmempaa roolia, mutta tällaista vaihtoehtoa ei edes harkittu.

-Kyllähän KHL tosi kova sarja on, mutta päätin, että haluan tämän kortin katsoa kokonaan, jatkaa Jokereissa ja yrittää vakiinnuttaa paikan täällä, Halme toteaa Jokereiden Soundcloud-tilillä julkaistussa haastattelussa.

Halme ei ole nuoresta iästään huolimatta pelännyt koskaan muutoksia.

Kuudesluokkalaisena Halme muutti perheineen Tampereelta Poriin ja C-juniori-iässä hän testasi osaamistaan Oulun Kärpissä.

Myöhemmin tie vei myös kaudeksi 2016-17 Yhdysvaltain junioriliiga USHL:ään, jossa vuosi oli vaikea, mutta opettavainen.

Sesongin mittaan joukkueita kertyi peräti kolme ja viimeisessä ryhmässä, Chicago Steelissä, Halme pääsi kruunaamaan vuotensa sarjan mestaruuteen.

– En kadu, että olen riskejä ottanut, koska niistä on tosi hienoja kokemuksia ja hienoissa joukkueissa on saanut pelata. Olen saanut paljon omaan peliin asioita joka joukkueessa, jossa olen pelannut. Hyvät fiilikset on jäänyt, vaikka joukkue olisi vaihtunutkin, Halme kertoo.

Nuoren hyökkääjään tavoitteet tulevalle kaudelle ovat selvät.

– Haluan olla tosi paljon töitä tekevä kahden suunnan hyökkääjä, jonka pystyy laittamaan kentälle tilanteessa kuin tilanteessa. Pisteitä totta kai haluaa tehdä, mutta ne tulevat sitä kautta, kun joukkue pärjää, Halme toteaa.