Yli 650 NHL:n runkosarjaottelua urallaan agitaattorin roolissa pelannut Jarkko Ruutu muistelee tuoreessa Kimanttia-podcastin jaksossa aikaansa Vancouver Canucksissa, jossa mies kiekkoili samassa joukkueessa legendaaristen Sedinin veljesten, Danielin ja Henrikin kanssa.

Pelaajauransa kevääseen 2015 päättäneen Ruutun arvostus ruotsalaiskaksikkoa kohtaan on suurta.

– Ihan huimia jätkiä. Kantoivat Vancouveria 15 vuotta omilla harteillaan ja voittivat pistepörssejä ja MVP-palkintoja. Ilman Sedinejä Vancouver olisi ollut aika erinäköinen seura ja organisaatio.

– Jään ulkopuolella eivät ikinä pitäneet itsestään mitään meteliä. Päinvastoin, maailman nöyrimpiä jätkiä ja tosi ystävällisiä kaikille. Aivan huimia jätkiä, en pysty sanomaan yhtäkään negatiivista sanaa, Ruutu muistelee kaksi vuotta sitten uransa lopettaneita ruotsalaiskaksosia.

Voit kuunnella Ruutun vierailun Kimanttia-podcastissa kokonaisuudessaan täältä.