TPS:n urheilujohtajana toukokuun alussa työnsä aloittanut Rauli Urama avasi Hunajacastin vieraana omaa tehtävänkuvaansa turkulaisseurassa.

Jääkiekkoliitosta TPS:n leiriin siirtynyt Urama kertoo, että itse Liiga-joukkueen rakentaminen ei kuulu miehen vastuulle, vaan sitä puolta hoitaa jatkossakin Tomi Kallio tiimeineen. Sen sijaan kokenut kiekkovaikuttaja haluaa selkeyttää seuran toimintatapoja kulisseissa.

– Urheilu (TPS:ssä) on ollut ehkä vähän lokeroitunutta. Tullaan menemään toiminnallisesti siihen suuntaan, ettei täällä ole enää hallinnollisia ja talousriippuvaisia ry- ja osakeyhtiö-rajoja, niin että joku urheilun portaikko katkeaa johonkin ikäryhmään sen takia, että se kuuluu osakeyhtiön puolelle. Ollaan yhdistetty se polku. Itse tehtyjä, urheilua rajoittavia tekijöitä ei voi enää olla, Urama avaa turkulaisseurassa tehtäviä strategisia muutoksia.

Saku (Koivu) on siellä pelaajapolulla – miten tullaan huippupelaajaksi. Erkka (Westerlund) huolehtii hallitusyhteistyöstä ja osaamisen kehittämisestä. Mun homma on huolehtia urheilun laadukkuudesta ja sen mahdollistamisesta, Urama kertoo.

Tulevan kauden joukkueeseen on tulossa vielä joitakin uusia pelaajia. Turkulaisfanien kannalta Uramalla on mehukkaita uutisia:

– Joukkue ei ole vielä valmis. Meillä on neuvottelut käynnissä. Tulossa on pelaajia, jotka omaavat sarjan kärkipelaajien taidot, intohimon, asennoitumisen huippu-urheiluun, pelaajia joilla on korkeita NHL-varauksia ja jopa NHL-sopimuksia, Urama paljastaa.

Voit kuunnella TPS:n tuoreen urheilujohtajan haastattelun kokonaisuudessaan täältä.

LISÄÄ AIHEESTA: TPS-pomo Tomi Kallio perkaa päättynyttä Liiga-kautta: ”Joukkueesta puuttui…”